AcasăNewsCopii agresați sexual de un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei. Totul a...

Copii agresați sexual de un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei. Totul a fost filmat de un îngrijitor / Ce pedeapsă riscă cei doi

manastirea frasinei

Scandal sexual la Athosul României. Doi copii, în vârstă de 10 și 13 ani, au fost agresați sexual de un călugăr și un îngrijitor de la Mănăstirea Frăsinei din Județul Vâlcea.

Călugărul Nicodim, în vârstă de 40 de ani, de la Mănăstirea Frăsinei, și îngrijitorul sunt acum în arest preventiv. Acuzațiile care li se aduc sunt de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală şi corupere sexuală.

Călugărul și îngrijitorul au fost arestați preventiv

Ancheta poliției a început săptămâna trecută după ce băiatul de 10 ani i-a povestit tatălui ce îi făcea călugărul. Părinții copilului au alertat poliția din Râmnicu Vâlcea și au depus o plângere penală.

Autoritățile au efectuat mai multe percheziții la mânăstire, fiind găsite materiale pornografice în chilia călugărului arestat. Potrivit unor surse judiciare, călugărul și îngrijitorul au filmat abuzurile.

Este vorba despre fapte petrecute începând din vara anului 2021. Potrivit unui comunicat al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în acea perioadă, inculpații „au dezvoltat relaţii de amiciţie” cu cei doi copii „cărora le remiteau diverse cadouri şi sume de bani, ca urmare a ajutorului acordat de aceştia la vânzarea unor obiecte bisericeşti”.

„În perioada iulie – septembrie 2021, inculpaţii au întreţinut în prezenţa minorului în vârstă de 10 ani, în mod repetat şi în diverse încăperi din incinta Mănăstirii Frăsinei, acte sexuale, iar în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani, de a-şi exprima voinţa datorită vârstei fragede, l-au atras pe acesta, în diverse camere ale mănăstirii şi l-au determinat să întreţină, în mod repetat, acte sexuale orale cu inculpaţii”, mai scrie în comunicatul Parchetului.

author avatar
Andreea Vlad