AcasăNewsConturile de socializare la control pentru cei care vor viza de SUA

Conturile de socializare la control pentru cei care vor viza de SUA

Incepand cu aceasta luna, cei care vor viza de Statele Unite ale Americii vor trebui sa faca fata si unei provocari mai bizare. Oficialii americani le cer persoanelor care vor aplica pentru o viza sa prezinte si denumirile conturilor de pe retelele sociale la care sunt conectate.

Americanii sustin ca securitatea nationala este prioritatea de top si fiecare viitor calator sau imigrant trece deja prin procesul de verificare. Astfel, ca parte a procesului de a dezvolta masurile de securitate aplicate imigrantilor si vizitatorilor straini, cei care solicita viza de America sunt nevoiti sa prezinte si conturile de socializare. Propunerea care a intrat in vigoare chiar din iunie, cere solicitantilor de viza sa furnizeze detalii despre conturile lor Facebook si Twitter. Ei ar trebui sa dezvaluie toate conturile de social-media pe care le-au utilizat in ultimii cinci ani. Solicitantilor li se va solicita, de asemenea, numerele de telefon, adresele de e-mail si istoricul de calatorie din ultimii cinci ani. Ei ar fi obligati sa spuna daca au fost vreodata deportati dintr-o tara sau daca vreo ruda a fost implicata in activitati teroriste. Noua prevedere nu va afecta cetatenii din tarile carora SUA le acorda statutul de calatorie fara viza – printre acestea se numara Marea Britanie, Canada, Franta si Germania. Cu toate acestea, cetatenii tarilor care nu sunt scutiti, cum ar fi si cei din Romania ar putea fi afectati implicati daca vor vizita SUA pentru munca sau vacanta. 
Aproximativ 14 milioane de calatori si 710.000 de imigranti in SUA vor fi afectati in fiecare an de schimbari, potrivit Registrului Federal.

author avatar
Andrei Coman
266 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger