AcasăNewsControlorii de trafic intra in greva. Se tem pentru locurile lor de...

Controlorii de trafic intra in greva. Se tem pentru locurile lor de munca!

Controlorii de trafic de la ROMATSA au anuntat ca vor intra, saptamana viitoare, in greva.

Controlorii sunt nemultumiti de faptul ca noile contracte de munca au fost negociate individual. „Este prima greva din istoria controlorilor din Romania. Nu o facem din motive de bani, mariri de salarii sau alte drepturi ci pentru ca noua conducere a institutiei indreapta ROMATSA spre colaps”, a afirmat unul dintre initiatorii grevei, conform realitatea.net.

Exista informatii conform carora noii sefi ai institutiei au oferit unora dintre angajati salarii mai bune in speranta ca-i vor atrage de partea lor. In aceste conditii exista temerea ca bugetul de salarii va fi depasit, situatie in care vor aparea doua scenarii: ori vor fi oameni dati afara, ori se va ajunge in ipostaza in care oamenii nu-si vor mai primi salariile.

Initial este programata o greva de avertisment pentru ziua de miercuri, 15 iulie. Greva va avea loc intre orele 11.00 si 13.00, perioada de timp in care doar aproximativ 30% dintre zboruri se vor putea desfasura in conditii corespunzator.

Ulterior exista posibilitatea initierii unei greve generale in cazul in care negocierile dintre cele doua parti nu vor da niciun rezultat.

author avatar
Cristi Ionita
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger