AcasăNewsControlorii de trafic aerian din UE au intrat in greva. Romania, printre...

Controlorii de trafic aerian din UE au intrat in greva. Romania, printre tarile afectate!

Daca ai programata o cursa cu avionul in zilele ce urmeaza, trebuie neaparat sa urmaresti constant informatiile puse la dispozitie pe site-ul operatorului de zbor si trebuie sa te inarmezi cu rabdare.

De ce? Pentru ca e posibil ca zborul tau sa sufere modificari sau chiar sa fie anulat, in conditiile in care controlorii de trafic aerian din 11 tari membre UE au intrat in greva.

Tonul a fost dat de controlorii din Paris, care au anuntat cel putin trei zile de greva.

Totul a pornit de la o decizie a Comisiei Europene care vrea sa transforme cele 27 de spatii aeriene existente in acest moment in noua blocuri. Scopul ar fi reducerea poluarii si a costurilor.

Totusi, controlorii traficului aerian se tem ca in urma acestei actiuni se va ajunge la reducerea personalului si la inrautatirea conditiilor de munca.

Siim Kallas, comisarul UE pe probleme de transport, sustine ca „daca situatia ramane ca pana acuma, ne vom confrunta cu haos in spatiul aerian si cu mari blocaje. Ne temem ca se va ajunge la o situatie de asa natura incat doua milioane de avioane sa nu poata decola desi au fost programate”.

Romania nu este scutita de probleme. Doua curse Bucuresti – Paris si retur, programate pentru miercuri, au fost anulate din cauza grevei controlorilor de trafic de pe aeroportul Charles de Gaulle, din Paris.

author avatar
Cristi Ionita
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger