AcasăNewsControlori permanenti. Scandal romanesc vs. normalitate nemteasca

Controlori permanenti. Scandal romanesc vs. normalitate nemteasca

(foto: dollo.ro)

Controlori permanenti pe toate liniile RATB. Un proiect pilot care testeaza, pe langa corectitudine, si dramul de rabdare al bucurestenilor, asa, cu noaptea-n cap. Scandalul romanesc e in program indiferent de ora, oricat ar aminti unii calatori de normalitatea nemteasca.

(foto: dollo.ro)

Dimineata de joi. Ne urcam in autobuz, dar doar pe la prima usa. Stupoare. De ce nu se deschid si restul de doua usi ale masinii RATB? Simplu. Pentru ca e un singur controlor permanent si acela sta, evident, la prima usa. Buluceala atunci catre prima usa. Controlorul da „buna dimineata” si vegheaza la validarea cardurilor. O tanara urca, valideaza, merge catre usa doi. Urca si a doua, aceeasi operatiune. Pana aici totul e calm. De la a treia persoana, insa, s-a dus naibii tot calmul. Ce se intampla, domne? De ce nu se deschis toate usile, doar platim??!!. Cum o doamna de o varsta respectabila sa startul tambalaului, in 20 de secunde scandalul e in toi. Tabara cu intrebari pe tanarul controlor permanent. Care uita de „buna dimineata” si ridica si el tonul, ca doar trebuie sa se faca auzit. Dar cine sa-l asculte? Scandalul ia proportii, cum la prima usa inghesuiala e tot mai mare. Aleg cearta. Parca  e mai racoritoate decat tintitul validatorului cu micutul card de plastic. Nu mai au vreme sa intelega ca daca nu pleaca de langa usa nici restul calatorilor nu se urca, nici controlorul permanent nu poate veghea la validarea cardurilor, nici autobuzul nu pleaca din statie.

In Germania e acelasi sistem si nimeni nu mai comenteaza, incearca sa intervina un domn, mizand pe normalitatea nemteasca si pe faptul ca, daca tot vrem civilizatie, putem sa ascultam macar cum e prin alte parti daca nu sa facem si noi la fel. La fel de multa linste, nu altceva! Cine sa-l auda, ca scandalul e in toi. Atata doar ca s-au schimbat situatiile. Puteti crede sau nu, brusc vocile stridente il sustin acum pe controlorul permanent. Ce vina are el, doar isi face treaba!?! Pai bun, daca tot v-ati prins, unde mai e problema, de fapt? Aa, ca nu s-a anuntat destul masura RATB de a intrduce controlori permanenti pe toate liniile de transport in comun, asa, de test. Din pacate, semafoarele dese prelungesc dialogul surzilor. Normalitate, tinerete, batraneste, caldura, controlori permanenti, Germania, isi face omul treaba. Pana la urma care e problema? Cine sa mai stie?! Lipsea agitatia de dimineata. Fara scandal parca nu e normalitate pe la noi, prin Bucuresti. Asta sa fie?

Cum vi se pare ideea prezentei controlorilor permanenti pe liniile RATB?

author avatar
Cristina Stefan
396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger