AcasăNewsControl la MTR

Control la MTR

Numirea noii conduceri a Muzeului Taranului Roman va fi verificata. Cei care se vor ocupa de aceasta analiza sunt reprezentantii Corpului de Control al primului-ministru.

UPDATE: Purtatorul de cuvant al Executivului a confirmat – la finele sedintei saptamanale de Guvern de miercuri – faptul ca se fac verificari in privinta MTR-ului. „La Ministerul Culturii e o situatie speciala, la Muzeul Taranului Roman, o situatie care e in atentia premierului si premierul a dispus un control prin Corpul de Control al prim-ministrului, pentru a verfica modalitatea de desfasurare a concursului privind postul de director general. Se verifica de ce s-a anulat primul concurs, conditiile de organizare si cum au fost ele aplicate in procesul de selectie”, a anuntat Iolu, adaugand ca pana la finele lunii in curs ar trebui sa fie gata raportul forului in chestiunea de fata.

Conform Digi 24, insusi premierul ar fi cerut Corpului de Control sa verifice numirea directorului muzeului situat in apropierea Palatului Victoria, mai precis pe Bulevardul Kiseleff.

Va amintim ca aceasta schimbare la nivelul conducerii Muzeului Taranului Roman s-a produs recent, prin intermediul unui concurs. Dar si ca, in urma cu doar doua zile, mai multe personalitati din sfera culturala – printre ei Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Theodor Paleologu, Stefan Agopian si Cristina Modreanu – i-au adresat primului-ministru o scrisoare deschisa, „Muzeul Taranului Roman in deriva”, in care noteaza ca soarta acestuia e „periclitata si decredibilizata” de management, acuzand ca muzeul ” se afla, din pacate, inpragul colapsului, atat ca functionare, cat si ca imagine”. Petitia poate fi citita integral AICI.

77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger