AcasăNewsControl la Institutul Oncologic din Capitala

Control la Institutul Oncologic din Capitala

Subiectul dezinfectantilor folositi in spitale continua sa fie de actualitate, in sensul in care oficialii din Ministerul Sanatatii au demarat o ancheta menita sa se verifice o serie de inscrisuri.

Mai exact Corpul de Control al institutiei conduse de Achimas Cadariu va verifica, in cursul acestei zile, cum anume au fost incheiate contractele de achizitie intre Institutul Oncologic Bucuresti atat cu firma producatoare de dezinfectanti aflata in vizorul autoritatilor, cat si cu „alti agenti economici, care pot avea legatura cu ancheta in cazul biocidelor (substanta care impiedica inmultirea microorganismelor -n.r)”, din cate s-a anuntat, in urma cu scurt timp, din directia Ministerul Sanatatii, prin intermediul unui comunicat.

Verificarile de astazi, de la Oncologic, nu vor fi insa, singulare, asigura oficialii ministerului. Dimpotriva, se are in vedere o extindere a controalelor „pe marginea procedurilor de contractare si achizitii si la alte unitati spitalicesti”.

Reprezentantii MS precizeaza, totodata, ca rezultatele verificarilor pe care le fac reprezentantii Corpului de Control urmeaza sa ajunga la Parchetul General, stiut fiind faptul ca PICCJ s-a autosesizat in aceasta chestiune, urmare a anchetei facute de jurnalistul Catalin Tolontan.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger