AcasăNewsControl-fulger. Capusele de la Metrou, in vizorul lui Ponta: "D-aia va cearta...

Control-fulger. Capusele de la Metrou, in vizorul lui Ponta: „D-aia va cearta sindicalistii, presa si toti ceilalti”

La o saptamana dupa ce „National” a facut dezvaluiri despre jaful de la Metrorex, unde firme capusa sug zeci de milioane de euro gratie unor contracte beton, semnate in urma cu cativa ani, premierul Victor Ponta a declarat razboi combinagiilor.

Victor Ponta nu vrea sa mai ingrase conturile unor specialisti care fac doar studii, nu si ceva palpabil

Precizarile au fost facute in timpul sedintei de guvern de miercuri, cand Ponta i-a explicat ministrului Relu Fenechiu: „Domnul ministru Fenechiu, in premiera va zic, ca sa stiti de ce va cearta sindicalistii, presa si toti ceilalti.

Corpul de Control al Guvernului a analizat toate contractele dintre Metrorex si Metroul SA

Pai, ia sa va anunt! In perioada 2007-2009, o societate privata care are 250 de actionari (Metroul SA – n.r.), privatizata prin MEBO (trecerea mijloacelor de productie ale unitatii din proprietatea statului in cea a muncitorilor, cu drept de preemptiune la cumpararea actiunilor-n.r.), a incheiat contracte de 245 milioane lei pentru efectuarea de studii, servicii de consultanta si asistenta tehnica pentru lucrari de specialitate la metrou. In perioada 2009-2011, ca era criza, aceeasi societate a incheiat contracte de 339 milioane lei, deci aproape 100 milioane euro, tot pentru efectuarea de studii pentru dezvoltarea si modernizarea retelei de metrou”, a spus premierul.

Interesant este faptul ca Metrorex apeleaza la serviciile Metroul SA pentru servicii de consultanta si proiectare, in conditiile in care, potrivit HG 482/1999 referitoare la reorganizarea companiei de stat, Metrorex are ca obiect de activitate exact acest lucru. E ca si cum un croitor al plati un coleg de breasla pentru a-i da sfaturi despre cum sa-si coasa hainele. Dar, atata timp cat este vorba de bani publici…

Studii, nu linii

5 martie - „National” a facut dezvaluiri despre jaful de la Metrorex

Victor Ponta a punctat ca „la metrou e mult mai profitabil sa faci studii si consultanta decat sa faci vreo linie de metrou”. Apoi i-a spus ministrului Fenechiu: „O sa va dau nota de la corpul de control (…) si, cand mai vin sa protesteze diversi oameni, intrebati daca nu sunt actionari la firma asta care face consultanta. Deci, ajunge, asta e ideea! S-a trait bine pe bani de la Guvern. O sa facem metroul, dar nu-i imbogatim pe multi altii care nu fac metroul. E un mesaj pe care vreau sa-l dau pentru multe alte afaceri de acest gen”, a mai spus premierul. O „afacere de acest gen” este si cea derulata de sindicalistul Ion Radoi, care controleaza SC Sindomet Servcom SRL, firma care detine toate spatiile comerciale de la metrou. Culmea, Radoi este nu doar liderul de sindicat al muncitorilor de la Metrorex, ci si al celor de la Metroul SA, angajati pe care i-a scos pe 6 martie in strada pentru a impiedica rezilierea contractelor prin care Metroul si Sindomet incaseaza sume colosale de la Metrorex.

author avatar
Narcis Voica
1.487 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger