AcasăNewsControale pe litoralul românesc. Amenzi de peste 550.000 de lei, în ultima...

Controale pe litoralul românesc. Amenzi de peste 550.000 de lei, în ultima săptămână/Sute de kilograme de produse alimentare confiscate

sursa foto: ansvsa.ro

S-au făcut noi controale pe litoral, în plin sezon estival, într-o perioadă în care sunt destui cei care au ales să meargă să-și petreacă vacanța la malul mării, în speranța că se vor relaxa și vor mai scăpa de căldura și agitația din marile orașe.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat, luni, 24 iulie, rezultatele celei de-a patra săptămâni a activității Comandamentului Sezon Estival 2023 pe litoralul Mării Negre.

Așa s-a aflat că nu mai puțin de 47 de unități din cele controlate au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 551.200 de lei, pentru abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii – anunță ANSVSA.

S-au făcut controale în unități din Năvodari, Mamaia, Costineşti, dar și din Eforie

sursa foto: ansvsa.ro

„În perioada 17 – 23.07.2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 235 de unități localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța”, anunță luni ANSVSA.

În comunicatul de presă postat pe site-ul instuției, în prima zi a acestei săptămâni, reprezentanții ANSVSA listează și principalele probleme găsite în cadrul acestor verificări.

Mai exact, ANSVSA susține că „în urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:

comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare;
depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor”.

Amenzi și nu numai

S-au dat amenzi și s-au confiscat aproape 400 de kilograme de produse alimentare, inclusiv carne de vită și de pui. „Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 47 de unități, cu amenzi în valoare de 551.200 de lei. De asemenea, au fost emise 5 ordonanțe de interzice a activității și o ordonanță de suspendare a activității.

Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 367 de kg. (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată)”, potrivit ANSVSA.

author avatar
Andrei Coman
174 afisari

3 COMENTARII

  1. Decat sa mananci mizeria aia mai bine iti iei garnita unturica slana si palinca si mananci sanatos din sacosa ta.

  2. ATIA STIU SA UNFLE PRETURILE SI CU MINCARE EXPIRATA DE ACEEA AR TREBUI INCHISI LA PUSCARIE SI AMENDATI CU CITE 100 000 DE LEI FIECARE

  3. Cum domne tomnai la horeca aia care se plangea ca vor da faliment ca le ridica astia TVA-ul la 19% ??? Imi vine sa plang nu alta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger