AcasăNewsControale pe litoral. Comisarii Gărzii de Mediu au împărțit amenzi în stânga...

Controale pe litoral. Comisarii Gărzii de Mediu au împărțit amenzi în stânga și-n dreapta! – GALERIE FOTO

sursa foto: Facebook/Garda Naţională de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu care derulează o amplă acţiune de control pe litoral au aplicat amenzi totalizând aproape 900.000, în cea de-a doua zi a operațiunii de verificare.

S-a încheiat, așadar, a doua zi de acțiune a Gărzii Naționale de Mediu, pe litoral, în care s-au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale.

„Echipele de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au continuat acțiunile de inspecție și control pe litoralul Mării Negre și în Rezervația Biosferei „Delta Dunării”, fiind efectuate verificări la administrațiile publice locale, administratorii plajelor, operatorii horeca etc.” – au anunțat, marți seara târziu, în 1 august, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, prin intermediul Facebook.

Conform sursei citate, în urma acestor inspecții, au fost întocmite 25 acte de control și au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 892 500 lei.

Din fotografiile făcute publice de la nivelul Gărzii Naționale de Medii se pot vedea maldăre de gunoaie găsite aruncate la întâmplare – de la resturi de materiale de construcții, până la sticle de plastic.

Verificările au început pe 31 iulie

Garda de Mediu anunță că acțiunile vor continua și în zilele următoare, în toate stațiunile de pe litoral. Verificările au început pe 31 iulie și urmează să aibă loc până pe 7 august.
„În perioada 31.07.2023- 07.08.2023, Garda Națională de Mediu desfășoară acțiuni de inspecție și control tematice și inopinate pe litoralul românesc al Mării Negre și în

Rezervația Biosferei „Delta Dunării”, în zona localităților Corbu-Vadu.
Activitățile de inspecție şi control vizează în principal starea de salubrizare a plajelor și a zonelor limitrofe acestora, colectarea selectivă a deșeurilor rezultate din activităţile economice, inclusiv alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate”, a precizat sursa citată.

În prima zi a controalelor au fost întocmite 23 de acte de control, fiind aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 355.000 de lei.

author avatar
Andrei Coman
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger