AcasăNewsControale la doua centre comerciale. Politistii verifica si tirurile cu marfuri, la...

Controale la doua centre comerciale. Politistii verifica si tirurile cu marfuri, la intrarile in Capitala

Politistii verifica, vineri dimineata, doua centre comerciale din Capitala, precum si tirurile cu marfuri care intra in Bucuresti. Este vorba de o actiune a Directiei Rutiere – I.G.P.R., care, impreuna cu politisti de investigare a fraudelor si de ordine publica din cadrul Politiei Capitalei, menita sa previna evaziunea fiscala in domeniul achizitiilor intracomunitare si al transportului de marfuri.

Sunt vizate achizitiile de legume, fructe si produse din carne. Totodata, oamenii legii verifica daca transportatorii respecta legislatia in privinta transportului de marfuri, motiv pentru care politistii au instituit mai multe filtre rutiere, in patru puncte de la intrarea in Capitala. Oamenii legii fac, de asemenea, controale in cadrul a doua centre comerciale din Bucuresti, urmarind daca se respecta normele referitoare la plata TVA intracomunitara si verificand daca documentele de transport sunt conforme cu realitatea.

„In filtrele instituite, politistii verifica tirurile cu care se transporta produsele achizitionate intracomunitar, pentru a stabili daca documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la pretul, tipul si cantitatea marfii transportate). In cele doua centre comerciale, politistii verifica tirurile din care se descarca marfurile, urmarind existenta unei legaturi comerciale directe intre firmele inscrise pe documente si beneficiarii finali, in scopul depistarii unor eventuale modalitati de sustragere de la plata T.V.A. intracomunitara”, se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Romane.

342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger