Dis de dimineață, mai mulți comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au ieșit pe teren. Scopul? Să facă verificări la mijloacele de transport în comun din baze şi depouri ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB).
Acțiunea e în plină desfășurare, însă deja s-a aflat, din primele imagini transmise în timpul controalelor, că inspectorii ANPC au găsit scaune cu capitonajul murdar și mânere de susținere deteriorate.
„Începând cu ora 4:00 în această dimineaţă, 14 comisari ai structurii Bucureşti-Ilfov, au desfăşurat acţiuni de verificare a activităţii STB. Au fost evaluate mijloacele de transport în comun din mai multe baze/depouri. Acţiunea este în desfăşurare. S-au lăsat invitaţii pentru mâine.
Constatările şi informaţiile primite le vom comunica ulterior. Să cureţi 43 de tramvaie cu doar două persoane, în trei ore, pare desprins din reclamele la detergenţi”, a transmis şeful ANPC, Horia Constantinescu, citat de stiri.tvr.ro.
S-au mai făcut controale în acest an la depouri STB
Nu e prima oară când inspectorii ANPC au făcut controale în mijloace STB în acest an. S-a întâmplat și în primăvară. Într-un comunicat datând din 7 aprilie, ANPC anunța că a fost derulată o serie de acțiuni de control în principalele depouri și autobaze ale Societății de Transport București (STB), pentru a verifica modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci când utilizează mijloacele de transport în comun din Capitală.
Se anunțase atunci că echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov, coordonate de președintele ANPC, Horia Constantinescu și vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, au verificat depourile și autobazele STB de la Victoria, Dudești, Giurgiului, Militari, Berceni, dar și Titan. „Au fost controlate tramvaiele, autobuzele și troleibuzele care urmau să intre pe traseu la prima oră a dimineții, pornind de la aceste locații, dar, din respect pentru bucureșteni, pentru a nu le cauza întârzieri în deplasările lor matinale cu transportul în comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficiențe majore, care îi puteau pune în pericol sau le afectau sănătatea”, se menționa în comunicatul din luna aprilie a acestui an.