AcasăNewsContributia in arta animatiei a celebrei Mary Blair (VIDEO)

Contributia in arta animatiei a celebrei Mary Blair (VIDEO)

Contributia in arta animatiei a celebrei Mary Blair este omagiata astazi, 21 octombrie 2011 de Google printr-un logo personalizat. Google isi schimba logoul pentru a aniversa trecerea a 100 de ani de la nasterea creatoarei primelor concepte din lumea animatiei, Mary Blair.  Mary Blair a fost unul dintre cei mai apropiati si mai importanti colaboratori ai marelui Walt Disney.

Mary Blair s-a nascut pe 21 octombrie 1911 in McAlester, Oklahoma. Mary Blair dupa terminarea liceului  San Jose State primeste o bursa la Institutul de Arta Chouinard din Los Angeles. In 1934 Mary Blair se casatoreste cu Lee Everett Blair. Devenind din ce in ce mai cunoscuta datorita lucrarilor sale, Mary Blair isi pune amprenta asupra a ceea ce inseamna astazi Walt Disney Company.

[podcast format=”video”]https://www.national.ro/wp-content/uploads/2011/10/Little-Mary-Blair-Train.mp4[/podcast]

In 1940, Mary Blair, lucra pentru Walt Disney Company, iar in 1941, stilul ei pentru explozia de culori a inceput sa aiba efect in locul prestigios in care lucra. A avut o contributie importanta in aceasta mare companie mai bine de 30 de ani.  Mary Blair a creat conceptele de platou si culoare pentru filme de animatie celebre ca Alice in Tara Minunilor, Peter Pan, Doamna si Vagabondul sau Cenusareasa. Pasiunea lui Mary a inceput acasa, inspirata de cei doi fii ai sai, Donovan si Kevin. Intre anii 1950-1960, Mary Blair, a facut mai multe proiecte comerciale in studioul sau de acasa la Great Neck New York, fapt care i-au permis sa-si dedice mai mult timp pentru cresterea celor doi copii.

[podcast format=”video”]https://www.national.ro/wp-content/uploads/2011/10/Mary-Blair-contributie-video.mp4[/podcast]

Potrivit animatorului Marc Davis, care o compara pe Mary Blair cu Matisse, din punct de vedere al folosirii culorilor, afirma: “Mary Blair a adus arta modernă la Disney într-un fel neegalat de nimeni. Walt era fascinat să lucreze cu ea”. “Mary Blair este primul artist pe care îl cunosc care folosea mai multe nuanţe de roşu alăturat. Pur şi simplu nu se face asta. Cu toate acestea, Mary Blair făcea în aşa fel încât să se potrivească”, spunea şi animatorul Frank Thomas. “Din multe puncte de vedere, prin stilul său de desen şi pictură, Mary Blair era încă un copil. Iar Walt Disney aprecia asta. Se realiza o legătură mult mai strânsă ci copiii”, a declarat si artistul de la studiourile Disney Roland Crump. Sursa:ziuaveche.ro

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger