AcasăNewsContractele de închiriere vor trebui, din nou, declarate la ANAF, din 2023....

Contractele de închiriere vor trebui, din nou, declarate la ANAF, din 2023. Impozit mai mare pentru veniturile din chirii

studentiPoţi s-o judeci? La cât are pensia, o bătrână a găsit un diplomat cu 50.000 lei, dar nu l-a predat. Ce i-a făcut poliţia

Guvernații au introdus obligația de declarare la Fisc a contractelor de închiriere a locuințelor, o dată cu modificarea Codului Fiscal. S-a schimbat, de asemenea, și modul în care va fi calculat, începând cu veniturile de anul viitor, impozitul pe veniturile din chirii.

Prin urmare, impozitul pentru chirii va fi mai mare. Se preconizează că cei care dau spre închiriere imobile vor plăti un impozit mai mare cu peste 60 la sută, potrivit digi24.ro.

Sumele plătite ca impozit vor crește cu peste 60%

Schimbarea modului în care se vor calcula veniturile impozabile din chirii se va face începând cu veniturile aferente anului 2023.

Din 2018, înregistrarea contractului de închiriere la ANAF nu mai este obligatorie, ceea ce a dus la o reducere constantă a înregistrarilor. Doar în primele nouă luni ale acestui an au fost înregistrate cu 25% mai puține contracte de închiriere, potrivit ANAF. Lucrurile se schimbă însă, de anul viitor.

Transmiterea contractului de închiriere se va face către organul fiscal competent, în cel mult 30 zile de când a fost încheiat sau modificat. Procedura exactă pentru transmiterea contractelor de închiriere la autorități va trebui stabilită ulterior de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Obligația de a transmite contractele de închiriere la Fisc se va aplica începând cu contractele încheiate din 1 ianuarie 2023.

author avatar
Andreea Vlad
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger