AcasăNewsContrabandiştii de ţigări, alergaţi de poliţie cu maşinile, au folosit o metodă...

Contrabandiştii de ţigări, alergaţi de poliţie cu maşinile, au folosit o metodă ingenioasă, ca-n filme! Agenţii, derutaţi complet

Mascati-DIICOT

Poliţiştilor le este tot mai greu să ţină pasul cu contrabandiştii de ţigări din nordul ţării. O nouă reţea a fost descoperită de DIICOT, iar procurorii au scos la iveală că maşinile folosite la traficul de ţigări aveau montate dispozitive care schimbau plăcuţele de înmatriculare în mers, pentru a-i deruta pe poliţişti.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău, au efectuat luni 39 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui, într-o cauză vizând destructurarea unei grupări care se ocupa cu contrabanda de ţigări.

Plăcuţe schimbate în mers, ca-n filme

Acest schimb de plăcuţe se făcea în mers, cu unele false, pentru a evita depistarea de către organele de anchetă.

La data de 08.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Bacău au efectuat un număr de 39 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Neamț, Iași,

Suceava și Vaslui, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2021, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat care avea ca scop principal preluarea de importante cantități de țigarete de proveniență extracomunitară în vederea valorificării.

Pentru transportul țigaretelor, membrii grupării foloseau autovehicule ce aveau montate dispozitive speciale de înlocuire a plăcuțelor de înmatriculare, în mers, cu unele false, pentru a evita depistarea de către organele de anchetă.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Captură impresionantă a poliţiştilor

În perioada mai – noiembrie 2021, membrii grupării au colectat, preluat, deţinut, transportat şi distribuit aproximativ 300.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă, de diferite mărci, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 4.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1.288 de pachete cu ţigarete de diferite mărci, sumele de 118.850 de lei, 9.485 de euro şi 140 de lire, un dispozitiv de înlocuire a plăcuţelor de înmatriculare în mers, plăcuţe de înmatriculare false, precum şi un pistol neletal şi cartuşe.

 

author avatar
Andrei Ștefan
628 afisari

4 COMENTARII

  1. România are cele mai mari preturi la țigari dintre toți vecinii !! In Bulgaria un pachet de tigari este 15 lei-3 euro,la noi 21 lei adica 4,2 euro! Ungaria care in anii 90 avea preturi mai mari ca noi acum le are mai ieftine, Polonia la fel. De Serbia,Ukraina,Moldova nu mai vorbesc! Atunci cum dreacu sa nu se faca contrabanda cu țigari cind tu ai preturile ca Germania la țigari in estul EUROPEI, iar salariile ca la Burkina Faso! Eu daca aș găsii aș cumpara NUMAI de la contrabandiști! Știind ca firma philiph morris a avut rol decisiv la falimentarea marcilor de țigari românești azi disparute de pe piața! SNAGOV,CARPAȚI,GOLF, AMIRAL,DOINA, CIȘMIGIU, MĂRĂȘEȘTI,NAȚIONALE,BUCEGI,etc.

  2. Sunt sigur ca politia ii urmarea pe contrbandisti cu atata inversunare crezand ca fac o captura de antivirale nu de tigari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger