AcasăNewsContinuă lupta contra incendiilor din Grecia. DSU: Pompierii din România și Moldova...

Continuă lupta contra incendiilor din Grecia. DSU: Pompierii din România și Moldova fac echipă în insula Evia – VIDEO

sursa foto: Facebook/IGSU

Pompierii români aflați pe tărâm elen și care participă la acțiunile menite să vină în ajutorul colegilor lor greci, în lupta cu incendiile de vegetație, își continuă misiunea. Aceștia vor face, mai nou, echipă cu pompierii din Republica Moldova, din câte anunță, miercuri, 11 iulie, Departamentul pentru Situații de Urgență.

Aflați în cea de-a patra zi în care participă la acțiuni de stingere a incendiilor, pompierii din România își vor continua misiunea cu șase mașini de stingere, două cisterne și o dronă, în zona Spathari, de pe insula Evia. Cum s-a întâmplat și zilele precedente, șase pompieri vor avea ca atribuții asigurarea alimentării autospecialelor cu apă, dar și crearea unor culoare, cu ajutorul drujbelor, pentru limitarea propagării incendiilor.

Pompierii din Republica Moldova au ajuns în Grecia în cursul zilei precedente

”Alături de ei vor fi pompierii din Republica Moldova, care intervin cu 2 mașini de stingere. În cursul zilei de ieri, forțele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova au sosit în Grecia, în baza de operații a pompierilor militari români. 25 de pompieri care încadrează 4 autospeciale de intervenție s-au alăturat pompierilor salvatori din România, în vederea sprijinirii acestora în lupta cu incendiile de vegetație și fond forestier care au pus stăpânire pe mai multe zone de pe teritoriul elen”, conform DSU.

În acest context, reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență reamintesc faptul că ”autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

În mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români și moldoveni”.

Vinerea trecută, 108 pompieri români au plecat către Grecia, pentru a-i sprijini pe colegii lor din această țară, în lupta dusă cu incendiile de vegetație. De asemenea, pe lângă forța umană, au fost trimise în Grecia autospeciale, tehnică și echipamente de intervenție. E vorba despre 23 de autospeciale ( 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 autocamion, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă), din câte a informat DSU, pe 6 august.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger