AcasăNewsContestatiile lui Blaga si Anastase privind revocarea lor din functii, analizate in...

Contestatiile lui Blaga si Anastase privind revocarea lor din functii, analizate in 10 iulie de CC

Judecatorii Curtii Constitutionale vor analiza, pe 10 iulie, contestatiile depuse de Vasile Blaga si Roberta Anastase referitor la revocarea din functiile de presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor.

Contestatiile depuse de Vasile Blaga si Roberta Anastase privind revocarea lor din functiile de presedinti ai Senatului si, respectiv, Camerei Deputatilor, vor fi verificate de Curtea Constitutionala, pe 10 iulie. Anuntul a fost facut, miercuri, de reprezentantii CC, prin intermediul unui comunicat de presa.

Vasile Blaga a contestat decizia de revocare a sa din functia de presedinte a Senatului dupa ce, marti, in urma unei sedinte extraordinare convocate de catre senatorii USL. Acestia au votat revocarea lui Blaga si inlocuirea lui cu Crin Antonescu, presedintele PNL.

„Ma cunoasteti de atata timp, niciodata nu am tinut de un scaun, dar nu pot sa stau pasiv sub nicio forma la acest atac furibund la tot ce inseamna statul de drept, institutiile lui”, a aratat democrat-liberalul, citat de RTV.

Acesta i-a acuzat pe senatorii USL ca nu au respectat legile statului in momentul in care au votat revocarea sa, aratand totodata si ca, dat fiind faptul ca doi dintre cei care au decis, respectiv vicepresedintele Petru Filip si un secretar, Gheorghe David, prin demisia din PDL, si-au pierdut de drept calitatea pe care o aveau in Biroul Permanent al Senatului, motiv pentru care intrunirea s-a reunit in conditiile in care nu avea cvorum.

„Doar eu puteam, in conformitate cu articolul 66 din Constitutie sa convoc Biroul”, a mai spus el, adaugand ca a mentionat toate aceste aspecte in contestatia adresata CC.

In aceeasi situatie s-a aflat, marti, si Roberta Anastase, aceasta fiind inlocuita cu Valeriu Zgonea.

author avatar
Ionut Zgimbau
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger