AcasăNewsContestatia lui Funar privind candidatura la europarlamentare a fost respinsa definitiv!

Contestatia lui Funar privind candidatura la europarlamentare a fost respinsa definitiv!

Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti, contestatia lui Gheorghe Funar la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de respingere a listei de candidati depusa in numele Partidului Romania Mare pentru alegerile europarlamentare.

Decizia luata marti de Curtea de Apel este definitiva, dupa ce BEC a respins, in 2 aprilie, lista de candidati depusa de Gheorghe Funar, pentru ca acesta nu avea calitatea pentru depunerea de candidaturi in numele PRM. Decizia Biroului a fost contestata de Funar la Tribunalul Bucuresti, care pe data de 4 aprilie a respins solicitarea lui Gheorghe Funar, sentinta contestata mai departe la Curtea de Apel Bucuresti.

Tot la TB s-au mai judecat, alte 24 de contestatii la decizii similare ale BEC, intre care s-au numarat cele depuse de Mircea Diaconu, Corneliu Vadim Tudor si Noua Republica.

In cazul lui Diaconu, TB a decis, sâmbata, admiterea contestatiei privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare, in timp ce in cazul lui Corneliu Vadim Tudor si al Partidului Noua Republica, condus de Mihail Neamtu, instanta bucuresteana a hotarat sa respinga contestatiile acestora la deciziile BEC.

In cazul in care deciziile luate de TB vor fi mentinute de Curtea de Apel Bucuresti, nici Vadim Tudor si nici membrii partidului Noua Republica nu se vor putea inscrie in cursa pentru europarlamentare.

Sursa: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger