AcasăNewsConsulul Frantei a vandut barci refugiatilor

Consulul Frantei a vandut barci refugiatilor

Francoise Olcay sustine ca daca nu cumparau de la ea, refugiatii apelau la turci

Consulul Frantei in orasul turc Bodrum, Francoise Olcay, a fost filmata cu camera ascunsa in timp ce oferea spre vanzare barci pneumatice (unele de proasta calitate) refugiatilor sirieni care doreau sa ajunga in Europa prin Marea Mediterana.

Francoise Olcay sustine ca daca nu cumparau de la ea, refugiatii apelau la turci

Jurnalistii de la postul de televiziune France 2 au filmat-o pe ascuns de Prancoise Olcay in timp ce aceasta oferea spre vanzare veste de salvare si barci fugarilor sirieni care incercau, astfel, sa ajunga pe una dintre insulele din Grecia. Mai mult decat atat, desi reporterii incognito i-au spus diplomatului francez ca barcile respective sunt ca subrede si nu rezista la un drum lung pe mare, femeia i-a asigurat ca ambarcatiunile sunt suficient de puternice.

Consulatului Francez, butic profitabil

Si pentru ca „piesa” sa fie intreaga, Francoise Olcay oferea spre vanzare vestele si barcile pe o plaja din Bodrum, aflata chiar in fata Agentiei Consulare a Frantei, unde, evident, era arborat si steagul acestei tari. Dupa prezentarea filmuletului in care diplomatul francez dadea marfa la superoferta, Francoise Olcay a fost suspendata din functie, aceasta fiind, deocamdata, singura penalizare primita de femeie. Ramane de vazut daca, dupa ce se va demonstra ca ea stia ca unele ambarcatiuni sunt subrede, nu va fi acuzata si de complicitate in cazul decesului refugiatilor care s-au scufundat in mare inainte sa ajunga pe vreo insula greceasca. Dupa nume, Olcay este de origine turca. Reporterii France 2 au intrebat-o  daca nu e cumva incorect, poate chiar nelegal, ca ea vinde aceste barci refugiatilor, intretinand, astfel, valul de imigranti catre Europa. Femeia le-a raspuns, senina, ca daca nu cumparau de la ea, le luau de la turci. Asa, a facut si ea un ban pe carca nefericitilor sirieni, dintre care unii nici nu au mai ajuns in viata pe vreun tarm, din cauza scufundarii barcilor de efecte.

author avatar
Catalin Dumitrescu
490 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger