AcasăNewsConsultarile de la Cotroceni, privind desemnarea Premierului, s-au incheiat dupa 30 de...

Consultarile de la Cotroceni, privind desemnarea Premierului, s-au incheiat dupa 30 de minute

(foto: rtv)

Consultarile de la Palatul Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu si cele noua partide parlamentare, pe tema desemnarii premierului, s-au incheiat dupa mai putin de  30 de minute.

(foto: rtv)

Din partea USL, la discutii au participat Victor Ponta (PSD), Eduard Hellvig (PNL), Daniel Constantin (PC) si Gabriel Oprea (UNPR). Liderul PNL Crin Antonescu a refuzat sa participe la consultari.

De asemenea au mai participat si reprezentanti ai PDL- Vasile Blaga, PPDD- Simona Man, UDMR- Kelemen Hunor, FC- Mihai razvan Ungureanu, PNTCD- Aurelian Pavelescu, dar si reprezentanti ai minoritatilor nationale din Parlament.

Legea fundamentala prevede, la articolul 103, ca presedintele desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.

Dupa desemnare, candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului. Se crede ca pana de Craciun Romania va avea deja format un nou Guvern.

Presedintele Traian Basescu va face declaratii de presa, la ora 12, la Palatul Cotroceni.

author avatar
Alina Costache
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger