AcasăNewsConstitutia lui Basescu zgandara Coalitia

Constitutia lui Basescu zgandara Coalitia

UDMR-ul nu vrea Parlament unicameral si nici republica “prezidentiala”, ca urmare il trateaza cu refuz pe seful statului.

Uniunea se opune introducerii Parlamentului unicameral. Precizarea a fost facuta de senatorul UDMR Gyorgy Frunda, care considera bicameralismul “un drept castigat al acestei tari, care trebuie pastrat”. Frunda nu contesta insa doar schimbarea structurii legislativului, ci chiar dreptul lui Traian Basescu de a initia modificarea legii fundamentale:  “Este un amalgam de amendamente, de propuneri (proiectul – n.r.). Din punct de vedere constitutional, pun sub semnul intrebarii dreptul presedintelui de a face asemenea propuneri, de a avea asemenea initiative”. Mai mult, senatorul UDMR sustine ca modificarile propuse de Traian Basescu au in vedere transformarea Romaniei intr-o “republica prezidentiala, o republica autoritara”. “Presedintele Traian Basescu are un impuls populist”, conchide senatorul Gyorgy Frunda.

author avatar
Simona Badulescu
531 afisari

5 COMENTARII

  1. Când comuniştii preluau treptat puterea au desfiinţat Senatul în anul 1946.Argumentul că sunt ţări cu Parlament unicameral nu stă în picioare. Poate merge în ţări cu o democraţie consolidată, dar nu în România.
    Într-o societate democratică Parlamentul este cea mai importantă instituţie, nu o confundaţi cu parlamentarii. Sunt discutabili toţi, inclusiv cei de la PDL.
    Dacă dorim o Mare Adunare Naţională, atunci de ce l-am mai omorât pe Ceauşescu?

  2. nimic mai adevarat se vede treaba caci mai sint oameni de treaba si in udmr,o palma data unui om de nimic unui om care vrea sa aduca poporul roman la picioarele lui ,niciodata ba nene oameni stiu de unde au plecat vi tu si faci pe smecheru ca la nave ,vei plati pt ce ai facut cu virf si indesat

  3. Cred ca daca presa din Romania ar refuza sa mai scrie despre Basescu si gasca lui de neghiobi vreme de o luna, astia ar muri destul de repede. Din nefericire insa, mai sunt destule publicatii si posturi tv care le maseaza hemoroizii cu limba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger