AcasăNewsConstituenta olandeza, in premiera la Bucuresti

Constituenta olandeza, in premiera la Bucuresti

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost amfitrionul connstituentei olandeze la Bucuresti

Banca Nationala a Romaniei a gazduit in weekend, in premiera, constituenta FMI si a Bancii Mondiale.  La intalnire au participat guvernatori si ministri de finante din 12 tari.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost amfitrionul connstituentei olandeze la Bucuresti

Constituenta Olandeza (denumita astfel dupa tara care o conduce – Olanda) este un organism international prin care statele membre sunt reprezentate in board-urile FMI si al Bancii Mondiale. Evenimentul a fost inconjurat de secretomanie, nici localizarea intalnirilor si nici tematica discutiilor nefiind facute publice, din motive de securitate. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, anuntase inca din aprilie evenimentul, la care isi anuntasera participarea guvernatorii bancilor centrale sau ministrii finantelor din Romania, Olanda, Armenia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Israel, Macedonia, Moldova, Muntenegru si Ucraina.

Interes  major pentru Romania

Desi agenda discutiilor a fost secreta, membrii constituentei au discutat, cel mai probabil, despre situatia din zona euro si alegerile din Grecia. Intalnirea a fost importanta pentru Romania, in contextul in care premierul Victor Ponta a anuntat deja ca vrea sa prelungeasca acordul cu FMI, care expira in vara anului viitor.

author avatar
Arpad Dobre
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger