AcasăNewsConstantinescu: Mandatul lui Basescu e ilegal

Constantinescu: Mandatul lui Basescu e ilegal

Emil Constantinescu revine in prim-planul scenei politice cu ajutorul scrisorii trimise lui Martin Schulz

Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, acuza presiunile facute de Jose Manuel Barroso si Viviane Reding asupra Romaniei.

Emil Constantinescu revine in prim-planul scenei politice cu ajutorul scrisorii trimise lui Martin Schulz

Emil Constantinescu se baga singur in seama. Pensionat politic, Constantinescu s-a apucat de scris. Nu romane sau versuri, ci epistole adresate presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, pe care a tinut sa-l informeze cu privire la atitudinea sefului CE, Jose Manuel Barroso si a comisarului pe justitie, Viviane Reding.

”Ma simt obligat sa intervin deoarece in ultimele doua luni tara mea, Romania, a fost supusa unor presiuni inacceptabile pentru un membru al UE, presiuni venite din partea comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding si a presedintelelui Comisiei Europene, José Barroso. Presiunile asupra Parlamentului, Guvernului si  presedintelui interimar, care au actionat in litera si in spiritul Constitutiei, nu au justificare in niciun articol al Constitutiei Europene si reprezinta un abuz care creeaza un precedent extrem de periculos de incalcare a suveranitatii unui stat membru UE”, noteaza fostul presedinte, lansand cu acest prilej si un atac la adresa lui Traian Basescu.

”Mandatul presedintelui Basescu este ilegitim. Domnia sa nu-i poate reprezenta pe cetatenii Romaniei nici pe plan intern, nici pe plan extern. Revenirea in functie a presedintelui nu are nicio legatura cu statul de drept si este rezultatul unor actiuni discutabile pe plan intern si extern”, a mai precizat Constantinescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger