AcasăNewsConstantin: Fermierii nu au pierderi, scandalul e benefic pentru agricultura

Constantin: Fermierii nu au pierderi, scandalul e benefic pentru agricultura

Fermierii nu au pierderi, scandalul e benefic pentru agricultura

Isteria laptelui cu aflatoxina si scandalul carnii de cal aproape ca au pus lacat pe mai toate fermele din Romania. Producatorii reclama prejudicii de zeci de milioane de euro, dar ministrul Agriculturii, Dan Constantin, sustine ca e spre binele lor…

Fermierii nu au pierderi, scandalul e benefic pentru agricultura

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, sustine ca producatorii de lapte nu au inregistrat pierderi in ultima perioada, in urma scandalului cu aflatoxina. „Marii producatori din agricultura, cei care sunt crescatori de vite, care au avut contracte cu procesatorii, nu au avut pierderi, pentru ca sunt contracte tip pe care procesatorii le-au respectat in aceasta perioada”, a spus Constantin.

Producatorii il contrazic insa si reclama pierderi de zeci de milioane de euro si reducerea  productiei cu 45%, din cauza scaderii consumului de lapte, de teama aflatoxinei. Dar Constantin supraliciteaza si afirma ca pana si scandalurile recente din industria alimentara, legate de carnea de cal sunt „un mare castig”, deoarece pe posturile tv se mai vorbeste si de agricultura. „Cred eu ca (scandalurile si mediatizarea lor – n.r.) sunt un mare castig pe care l-am avut in aceasta perioada”, sustine ministrul Daniel Constantin, spre disperarea producatorilor agricoli.

author avatar
Arpad Dobre
61 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger