AcasăNewsConstanţa rămâne fără vapoarele de la intrarea în oraş. De ce vrea...

Constanţa rămâne fără vapoarele de la intrarea în oraş. De ce vrea primarul să le ducă la fier vechi

vaporul-constantaConstanţa rămâne fără vapoarele de la intrarea în oraş. De ce vrea primarul să le ducă la fier vechi

Simbolurile Constanței, celebrele vapoare care întâmpină turiştii la intrările în oraș, vor fi demontate şi trimise la fier vechi.

Primăria susţine că navele sunt într-o stare avansată de degradare, iar repararea şi întreţinerea lor ar costa mult prea mult.

Vapoarele, „mâncate” de rugină

Vapoarele, folosite în trecut de Poliţia de Frontieră, au fost montate la intrările în oraș, în urmă cu aproape 2 decenii.

Cinci la număr, navele, la bordul cărora au fost instruite generaţii de marinari, au fost atunci recondiţionate, revopsite şi urcate pe postamente, la fiecare intrare în oraş. Cea mai titrată vedetă militară este cea de la gară.

Între timp au ajuns să fie măcinate de rugină, susţine primăria, care a decis să le ducă la fier vechi, pentru că recondiţionarea şi îngrijirea lor ar costa prea mult.

O decizie cu care nu toţi constănţenii sunt de acord. Ultima oară, navele au fost vopsite în 2016. Atunci o echipă de tineri artişti şi voluntari le-au transformat în exponate de artă urbană.

author avatar
Andrei Ștefan
1.938 afisari

6 COMENTARII

  1. Un pic de gospodarire, un pic de voluntariat daca pentru acest lucru primaria nu gaseste bani, si un pic de vopsea si nu se mai dau la fiare vechi niste simboluri ale Constantei.

  2. Bai Chitac, bai paparuda handikapata, ce pwula mea mai faci prin Constangeles, vezi ca e plin de racketi ukro-na-zi pe acolo la tine in batatura, de zici ca e plin de buruieni !! Fa si tu putina deratizare, bai ceakanaule, adica putina de-na-zi-fi-kare !! Ha ha ha 🙂 Mai bine scoate TAB-ul ala, sa nu te trezesti cu ceva grenade sub masina ta de neam prost, ca nazistii aia de salbatici ukro-na-zi nu se joaca, una-doua te fac sa inveti sa zbori fara profesor !! Ha ha ha 🙂 Si zii, bai ratatule infekt, cum mai merge cu virusul chinezesc, ai mai bagat inca un spital in carantina ? Ha ha ha 🙂 Vezi sa ai cravatele pregatite, ca o sa vina niste romanasi sa ti le schimbe pe toate, pe gratis, bai ciumpalakule !!

  3. Buna
    Nu sunt fan actualul primar , dar este o decizie bună, sa le duca la fier vechi , dar sa fie înlocuite cu ceva , chiar și cu unul gen corabie
    Ziua buna , este o părere personală

  4. Tipic romanesc, ce a făcut unu înainte…nu e bine sau bun, fac eu mai bine….
    Adevărul este cu totul altul, și anume beneficiul personal, SPAGA, care iese din toate afacerile de înlocuire sau înfrumusețare, etc. De ce sa le renoveze toate aceste simboluri ale orașului de la mare, cu bani putini, când se poate umbla cu prosteala. Sa le înlocuim cu cine știe ce simboluri din care Chitac sa ia o șpagă considerabila el și acoliți lui? Chitac, îl doare fix în pix de oraș, buzunarul personal îl doare. Așadar nu e nici o diferență între Chitac, Fagadau, și toți ceilalți din toate administrațiile locale și centrale. Hoți și profitori. Și gargara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger