AcasăNewsConstanta: Doi consilieri de la Administratia Finantelor, trimisi in judecata pentru luare...

Constanta: Doi consilieri de la Administratia Finantelor, trimisi in judecata pentru luare de mita

Doi consilieri de la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Constanta au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv, fiind acuzati de DNA ca au luat mita peste 30.000 de lei de la o persoana care incerca sa recupereze TVA, pentru a-i facilita obtinerea banilor.

In rechizitoriul intocmit de procurorii anticoruptie din Constanta se arata ca la jumatatea lunii martie a acestui an Marius Valeriu Tororpu si Alexandra Bolchis, inspectori superiori la Serviciul Inspectie Fiscala Persoane Fizice al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Constanta, au facut o inspectie fiscala partiala la o persoana fizica, dupa cererea formulata de aceasta in legatura cu rambursarea TVA pentru perioada 1 martie 2012 – 31 ianuarie 2014, se arata intr-un comunicat al DNA.

Inspectori au pretins de la persoana respectiva, pentru a-i facilita obtinerea banilor solicitati, 10% din suma totala la care avea dreptul la rambursare, respectiv 31.300 de lei, din suma totala de 313.000 de lei. Fara aceasta verificare, finalizata cu Raportul de inspectie fiscala din 17 martie 2014, plata nu putea fi facuta.

Astfel persoana verificata i-a remis lui Tororpu suma ceruta, in doua transe, ambele platite in cursul lunii martie, prima in valoare de 15.000 de lei, iar cea de-a doua in valoare de 16.300 de lei. De asemenea, la indicatiile lui Tororpu, banii au fost plasati de fiecare data in cate un autoturism.

In acest caz, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a doua autoturisme ale celor doi inspectori.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au finalizat cercetarile in acest caz si au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a celor doi consilieri de la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Constanta – Serviciul Inspectie Fiscala Persoane Fizice, acestia fiind acuzati de luare de mita.

Foto: ziuacargo.ro

author avatar
Alina Costache
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger