AcasăNewsConsiliului Concurentei investigheaza Pro TV, privind un posibil abuz de pozitie dominanta...

Consiliului Concurentei investigheaza Pro TV, privind un posibil abuz de pozitie dominanta

Pe baza unei plangeri, reprezentantii Consiliului Concurentei au declansat o investigatie privind posibila incarcare a legii de catre SC Pro TV SA.

In cauza se fac verficari in legatura cu un posibil abuz de pozitie dominanta. Reprezentantii institutiei precizeaza ca a fost facuta o inspectie inopinata la sediul ProTV, in cadrul careia au fost ridicate mai multe documente, care vor fi analizate.

Redam in continuare, integral, comunicatul Consiliului Concurentei:

„Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare de catre SC Pro TV SA. Investigatia are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta al SC Pro TV SA, manifestat prin modul prin care isi comercializeaza canalele de televiziune incepand cu luna iulie 2013, mai precis de la data emiterii Ofertei Generale a Pro TV pentru retransmiterea serviciilor de programe audiovizuale si radio.

Investigatia a fost declansata ca urmare a unei plangeri.

In cadrul investigatiei declansate Consiliul Concurentei a efectuat o inspectie inopinata la sediul SC Pro TV SA. Documentele ridicate in cadrul acestei inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei nici in ceea ce priveste vinovatia intreprinderii investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate”.

author avatar
eNational
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger