AcasăNewsConsiliul National de Atestare: Plagiatul lui Victor Ponta e de tip copy/paste

Consiliul National de Atestare: Plagiatul lui Victor Ponta e de tip copy/paste

E oficial! In urma analizei facute de CNATDCU a reiesit ca premierul Victor Ponta a plagiat teza sa de doctorat. Acesta a copiat, in intregime din alte carti, 85 de pagini din lucrarea sa.

(foto: wikipedia)

Victor Ponta a plagiat atunci cand si-a realizat teza de doctorat, aceasta este decizia la care au ajuns, vineri, membrii Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), dupa ce au analizat lucrarea acestuia. Potrivit presedintelui CNATDCU, Marius Andruh, 85 de pagini din lucrarea premierului sunt luate ad literam din alte lucrari.

”Aproximativ 85 de pagini reprezinta copieri fara indicarea sursei”, a declarat acesta, confort B1 TV, adaugand ca totodata lipsesc si 39 de referinte. In plus, potrivit lui Andruh, 40 de pagini din teza lui Adrian Ponta au fost copiate din aceeasi sursa.

”Astazi, teza de doctorat a fost analizata numai din punctul de vedere al plagiatului copy/paste. Nu trebuie sa fii specialist in drept ca sa detectezi ca au fost preluate texte fara a fi citate” a mai precizat presedintele CNATDCU.

In urma acestui fapt, membrii CNATDCU au trimis catre Ministerul Educatiei propunerea de retragere a titlului de doctor a premierului Romaniei Victor Ponta.

”Decizia a fost inmanata. Noi nu putem sa facem decat propunerea de retragere a titlului de doctor” a mai precizat Marius Andruh.

Decizia Consiliului nu este insa agreata si de catre ministrul interimar al Educatiei Liviu Pop care considera ca decizia comisiei este nula, dat fiind faptul ca in aceasta dimineata in Monitorul Oficial a fost facut public ordinul sau de desfiintare a CNATDCU.

author avatar
Ionut Zgimbau
905 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger