AcasăNewsConsiliul Europei cere opinia Comisiei de la Venetia despre suspendarea presedintelui Traian...

Consiliul Europei cere opinia Comisiei de la Venetia despre suspendarea presedintelui Traian Basescu

(foto: coe.int)

Consiliul Europei, prin vocea secretarului general al CE, a cerut opinia Comisiei de la Venetia privind constitutionalitatea suspendarii presedintelui Traian Basescu.

(foto: coe.int)

Suspendarea presedintelui Traian Basescu a ajuns sub lupa comisiilor europene, Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, anuntat ca CE a cerut un punct de vedere Comisiei de la Venetia privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, pentru a afla daca aceasta actiune este compatibila cu statul de drept si cu democratia.

„Sunt foarte ingrijorat de recentele evolutii din Romania, mai ales de actiunile Guvernului si Parlamentului in legatura cu institutii democratice. Am cerut o opinie Comisiei pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia, n.r.) din care Romania face parte, cu privire la compatibilitatea acestor masuri cu principiile democratice si cu statul de drept”, a declarat Thorbjørn Jagland, prin intermediului unui comunicat.

Comisia pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei, cunoscuta drept Comisia de la Venetia, este un grup de experti constitutionali care examineaza modul in care tarile membre ale Consiliului Europei respecta standardele democratice.

author avatar
Ionut Zgimbau
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger