AcasăNewsConsiliul de Securitate al ONU se reuneste pentru a analiza situatia din...

Consiliul de Securitate al ONU se reuneste pentru a analiza situatia din Siria

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni vineri dupa-amiaza pentru consultari pe tema situatiei din Siria. Aceasta reuniune a Consiliului se va desfasura incepand cu ora locala 15.00 (22.00, ora Romaniei), a precizat reprezentanta franceza la ONU pe contul sau pe Twitter.

„Un proiect de rezolutie asupra (situatiei din) Siria ar putea fi distribuit” cu aceasta ocazie membrilor Consiliului, a anuntat un diplomat occidental. Mai multe tari intentioneaza sa raspunda in acest fel blocarii de catre Rusia, in octombrie, a unui proiect de rezolutie european, dar si depunerii de catre Moscova a unui proiect de text considerat de catre occidentali prea „timorat”, a precizat el.

Europenii si tarile arabe lucreaza de mai multe zile la un nou proiect de rezolutie care are la baza planul Ligii Arabe de solutionare a conflictului din Siria.

Cel putin 34 de civili au fost ucisi, joi, de fortele de ordine siriene

Treizeci si patru de civili, inclusiv zece copii, au fost ucisi joi de fortele de securitate in Siria, anunta Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO). „Bilantul zilei se ridica la 34 de civili ucisi de fortele de ordine in mai multe regiuni din Siria, in special la Homs”, a declarat liderul organizatiei, Rami Abdel Rahmane. In plus, sapte dezertori si opt militari au murit joi in incidente armate.

La Homs, fieful protestelor care dureaza de zece luni, armata a lansat o operatiune in cartierul Karm al-Zeitoune, omorand 26 de civili, inclusiv noua copii. Alte zeci de persoane au fost ranite. In orasul Hama (centru), unde armata initiase o vasta ofensiva marti, patru civili au fost ucisi, inclusiv o femeie impuscata de un lunetist. O alta persoana a fost ucisa la Idleb (nord-vest), iar alte doua la periferia capitalei Damasc. In provincia Deraa, un adolescent a fost ucis si alte trei persoane au fost ranite in atacuri ale serviciilor de securitate.

author avatar
eNational
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger