AcasăNewsConsiliul de judecata a propus trecerea in rezerva a locotenentului protestatar Alexandru...

Consiliul de judecata a propus trecerea in rezerva a locotenentului protestatar Alexandru Gheorghe

Alexandru Gheorghe

Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii a propus, cu unanimitate, trecerea in rezerva a locotenentului Gheorghe Alexandru, care a protestat la Piata Universitatii, dupa ce a constatat ca acesta a incalcat Legea 80/1995.

Alexandru Gheorghe (foto: captura Antena1)

Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii, intrunit in sedinta, luni, pentru a analiza abaterile de la ordinea si disciplina militara comise de locotenentul Gheorghe Alexandru, a constatat ca ofiterul este vinovat de incalcarea prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si a altor prevederi ale regulamentelor militare si a propus trecerea in rezerva a acestuia, se arata intr-un comunicat al Flotilei 71. Masura a fost adoptata in conformitate cu dispozitiile articolului 85 din Legea nr. 80/1995.

Locotenentul Gheorghe Alexandru a fost gasit vinovat de catre Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana de mai multe fapte. Astfel, s-a stabilit ca participarea sa, in data de 23 ianuarie, la mitingul din Piata Universitatii, este fapta interzisa de regulile militare.

De asemenea, el a fost gasit vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participarii, in data de 23 ianuarie, la mitingul din Piata Universitatii din Bucuresti, cu nerespectarea prevederilor Regulamentului de ordine interioara in unitate si Dispozitia sefului Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor militare.

Totodata, el a fost gasit vinovat pentru neinstiintarea comandantului despre deplasarea si in alte localitati pe timpul parasirii garnizoanei in 23 ianuarie, respectiv in Bucuresti.

Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana l-a mai gasit vinovat si de „acordarea de interviuri si declaratii reprezentantilor mass-media civila, fara a pastra echidistanta politica a armatei si fara aprobarea comandantului unitatii, si, totodata, furnizarea unor informatii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea functiei si a structurii unde se gaseste aceasta”. „Consiliul de judecata a fost format din cinci ofiteri, cu grade de la locotenent la comandor, colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru, iar hotararea a fost luata in unanimitate. La sedinta Consiliului, au fost prezenti locotenentul Alexandru si aparatorul ales de acesta. Pronuntarea hotararii s-a facut in prezenta ofiterului judecat, acesta refuzand sa ia la cunostinta, prin semnatura, de continutul hotararii, fapt care a fost consemnat intr-un proces-verbal”, a mai precizat MApN.

Procedural, aceasta decizie se inainteaza spre aprobare comandantului unitatii militare careia ii apartine locotenentul si apoi, pe cale ierarhica, la conducerea Statului Major al Fortelor Aeriene.

A fost gasit vinovat si Consiliul de Judecata a facut propunere de excludere din armata

Avocatul locotenentului Alexandru Gheorghe, Ion Panaitescu, a declarat corespondentului Mediafax ca soldatul a fost gasit vinovat la toate capetele de acuzare. „A fost gasit vinovat si Consiliul de Judecata a facut propunere de excludere din armata. Vom ataca aceasta decizie la Statul Major al Fortelor Aeriene, care va functiona, ca si Consiliul de Judecata, ilegal. Armata a vrut sa arate ca «Daca vrem sa facem ceva, vom face». tara noastra este toata mafiota, mai putin MApN, care este stalinist. Acum inteleg de ce toata intelectualitatea a ajuns la canal pentru ca sunt multe cozi de topor in armata. Noi ne-am facut cel mai mare rau posibil, suntem ticalosi pana in maduva oaselor. Armata are o problema si nu vrea sa o rezolve”, a spus Panaitescu. Potrivit sursei citate, decizia finala in acest caz o va lua ministrul Apararii Nationale. Panaitescu a adaugat ca decizia Consiliului de Judecata este ilegala deoarece nu s-a discutat pe fondul acuzatiilor.

Locotenentul Alexandru Gheorghe a protestat in uniforma, in Piata Universitatii

Locotenentul Alexandru Gheorghe a refuzat sa faca declaratii. Locotenentul Gheorghe Alexandru si-a facut aparitia, imbracat in uniforma militara, in Piata Universitatii, cu declaratii de sustinere la adresa protestatarilor, afirmand ca „s-a saturat de batjocura din aceasta tara”. El le-a reamintit protestatarilor din piata ca 24 Ianuarie este Ziua Unirii, i-a indemnat sa nu aiba incredere in clasa politica si sa continue manifestatiile, precizand ca nu a venit sa scandeze impotriva presedintelui Traian Basescu, pentru ca acesta este comandantul suprem, insa „deasupra lui este poporul”.

Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, in varsta de 27 de ani, incadrat la Flotila 71 Aeriana Campia Turzii. El declara ca stie exact la ce se expune venind in Piata Universitatii. El preciza ca avea voie de la superiori sa mearga doar pana la Sibiu, insa a decis sa ia trenul pana la Bucuresti, asumandu-si toate consecintele, si ca nu a mai comunicat cu superiorii sai, ba chiar si-a dezactivat telefoanele si le-a scos bateria, de teama de a nu fi ascultat. El spunea ca exprima solidaritatea Armatei cu protestatarii si ca vorbeste in numele unui grup de colegi, carora le-a si incredintat „un document de 12 pagini pe un stick” in cazul in care el va fi arestat.

author avatar
National
1.234 afisari

13 COMENTARII

  1. Ar trebui sa se solidarizeze populatia tarii.Nu e corect.A depus un juramant si nu a facut decat sa apere poporul.

  2. Nu consideram corecta decizia de excludere din armata si trecerea lui in rezerva.
    Este un aparator al poporului mai presus de orice.
    Ii acordam sprijin comun.

  3. Cand a intrat in armata stia ce are voie si ce nu. Trecea in rezerva si facea ce vroia el. Acum i-au dat verde sa-si poata spune pasurile in piata. Astept sa-l vad la tv in transmisiunile directe din strada..

    • De unde stii ce are voie si ce nu are voie sa faca un cadru militar dar ma rog poate stii din diverse surse sau imi vei spune ca ai citit regulamentele militare…sic…!sau poate ca nu esti cine pretinzi ca esti de sex feminin,ca la noi se poate orice.Mai bine nu comentai ca era mai cinstit,daca ai trai in armata si ai cunoaste toate necazurile si neintelegerile cadrelor militare as fi mai zis..sau mai stii,…poate esti cadru militar si esti din vecheea garda.Hai sa vedem ce a facut asa de grav acest copil,ca sa-i spun asa,ce prejudiciu grav a adus tarii,pentru ca el a depus un juramant fata de tara mai intai si poate ca da a gresit ..hai sa-i taiem capul,nu a existat nicio alta sanctiune mai intai,s-a trecut direct la masura cea mai grea,nu s-a gandit nimeni din cei care se pretind ca sunt sefii lui ca a stricat viitorul unui copil in formare.Daca ti-ar da si tie verde ,cum te-ai simti?Lasa rautatea din tine si fi mai putin otravitoare.

    • Mai, mai, Dana ce cucuvea portocalie poti fi! Esti prea tuta ca sa vezi dincolo de regulamente si talibani aserviti. Este greu de priceput ca acest popor nu mai poate respira, nu mai poate zambi, nu mai poate spera. In armata regulile sunt mult mai tampite decat oriunde, iar ministrul Oprea da grade fostilor soldati „inapti” vezi Olteanu de la Bistrita-Nasaud. Este singurul „colonel” pe al carui Livret militar scrie „inapt”. Du-te dracului si nu-ti mai bate capul. La cata minte are lt.Gheorghe Alexandru poate fi orice. Sunt alaturi de el si-l admir din tot sufletul. Sa-si bage regulamentele in cur, atata cat tara asta nu este guvernata, ci asuprita. Hai, sictir, Danuto!

  4. Foarte bine a procedat Consiliul de Judecata. S-a crezut putzoiul mare erou. A facut haina militara de rusine …a jurat stramb…sa respecte legile si regulamentele militare. Comportament de boschetar, trebuia trecut mai repede in rezerva soarecul asta.

    • Tu cine mai esti de-l faci pe acet tanar cu caracter,..ceea ce tu nu ai cu siguranta…putoi si boschetar,tu ce mare scula esti de te bagi ca chlotii in c….r de-ti dai cu parerea?esti vreun vechi”slugoi”a vremurilor de mult apuse?baiatul a mai jurat sa apere poporul si patria si a considerat ca acestea sunt in pericol.Se vede de departe ca esti multumit cu acest regim mafiot,ai probabil bani cu carul si putin iti pasa de cei in suferinta.Taci dracului din gura si nu mai comenta.Macar o faceai mai decent fara sa jignesti.M-ai fortat sa ma comport ca tine,cu tote ca nu sunt ca tine si-mi este greu sa folosesc asemenea cuvinte dar…

  5. boschetar esti tu ….. ceva lingau. presupun
    mister Oprea fostul ministru al aparari si-a facut propaganda electorala in tinuta militara daca nu stiai in acest caz cum trebuia sa procedeze „consiliul de judecata” ?
    ce sa mai spunem si de EBA … ea in parlamentul european …. dar ei sunt prea puternici sa se ia masuri impotriva lor .
    exluderea din politica pt ambii + trecerea in rezerva pt mister Oprea
    sa traiti Bine !

  6. Are sa vina vremea sa fie trecut in rezerva la Jilava si domnul oprea ,basescu si altii care au jurat stramb si au furat mult! atata timp cat ministrul apararii cu acel partid de fripturisti care nu vor sa renunte la ciolan vor exista vom avea aceleasi probleme!mai ai putin oprea… putin

  7. uitasem : DOMNULE LOCOTENENT AVETI TOT RESPECTUL UNEI POPULATII EXTREM DE FRICOASE! SA TRAITI SI SA RAMANETZI MEREU ASA: UN MILITAR ADEVARAT!!!!

  8. vad p’aici tot felu’ de pi*** ce-si dau cu presupusu’,ca-i „erou”,”salvatoru’ poporului”,”aparator al neamului”,”zorro”,”Bruz Li”,’Spider-man”…sau toti intr-unul.PACALICIU’ asta NU avea voie sa participe la miting sub nici o forma,nici civil nici militar ( asa spune slova de lege),iar prima masura luata impotriva lui este TRECEREA IN REZERVA,si mai apoi ar trebui si judecat de catre un tribunal militar pentru incalcari grave ale legilor si regulamentelor militare.AFARA URGENT CU MAIMUTOIU’ ASTA OPARIT !!!

    • Domnule LABA,fara baioneta, ai facu armata sau numai laba, pentru ca, n-ai trecut de vizitele medicale? Toti frustratii, cei care s-au tint numai de p…nu de altceva, lovesc in acest OFITER: DEMN, CURAJOS, CU DRAGOSTE DE NEAM SI TARA. Voi papitoi, nu aveti asemenea repere morale, fiindca nu vi-i le-a insuflat nimeni. Sunteti copiii nimanui, copiii cazuti in admiratie si adulatie fata de o lume cosmopolita, care nu ne accepta, iar ca resemnare incepem sa ne f…intre noi, pentru a fi destepti, originali, cool. Pacat de acest neam care loveste in cine nu trebuie. Este erou,lt.Gheorghe Alexandru, lasilor, voi n-ati fi facut asa ceva, fiindaca ati fi facut caca in izmene, iar acest ofiter ne-a facut parca mai frumosi si mai darzi. Sa traiasca, nu mor caii cand vor cainii!

  9. nu stiu ce sa zic cred ca in uniforma militara si-a asumat riscul de a incalca regulamentul militar cea ce este foarte grav consider ca judecata a fost CORECTA iar urmarile el singur le-a prevazut singur acum ca cetatean roman are dreptul sa se refere justitie si totodata sa isi expuna gandurile liber asa cum o facem toti si un mesaj pentru cei ce au comentarii urate am 45 de ani si nu am devieri de comportament locul vostru e la SPITAL la tratament nu consider ca cu manifestarile acestui cetatean situatia se va indrepta salvarea este HAI SA MUNCIM si sa scapam tara de SARACIE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger