AcasăNewsConsiliul de Administratie al CFR a fost revocat

Consiliul de Administratie al CFR a fost revocat

Adunarea Generala a Actionarilor CFR SA, companie controlata de stat prin intermediul Ministerului Transporturilor, a decis revocarea intregului Consiliu de Administratie.

Decizia a fost luata vineri seara, dupa ce s-a constatat ca CFR SA s-a aflat sub un management defectuos care a afectat situatia financiara a companiei.

Conform Romania TV, au fost constatate nereguli grave in actul de management si neindeplinirea obligatiei de supraveghere si control a executivului companiei ceea ce a dus la perpetuarea unor acte prejudiciabile pentru companie.

Au fost inlaturati din functii Florian Kubinski, presedintele Consiliului de Administratie, dar si cei trei membri, respectiv George Micu, Enache Jiru si Sebastian Tcaciuc.

In locul lor au fost numiti Ovidiu Artopolescu, Ovidiu Putura, Victor Cionga, Florin Luca si George Ciobanasu. Cei cinci au fost evaluati si validati de consortiul de consultanti alcatuit din PriceWaterhouseCoopers, George Butunoiu Group si David&Baias.

Consiliul de Administratie are misiunea prioritara de a alege noul presedinte al CA. De asemenea, trebuie sa analizeze de urgenta modul in care George Micu si-a facut datoria ca director general CFR SA.

Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a sesizat DNA, dupa un control la CFR SA in urma caruia au fost constatate, printre altele, indicirii privind savarsirea unor infractiuni economice.

author avatar
Cristi Ionita
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger