AcasăNewsConsiliul Concurentei ancheteaza blatul dintre asfaltatori

Consiliul Concurentei ancheteaza blatul dintre asfaltatori

Firmele care au asfaltat in Capitala au intrat in atentia Consiliului Concurentei, fiind banuite ca s-au inteles ca sa castige licitatiile

“Regii asfaltului” au intrat in atentia Consiliului Concurentei, care-i suspecteaza ca au participat cu oferte masluite la licitatiile organizate de Primaria Capitalei.

Firmele care au asfaltat in Capitala au intrat in atentia Consiliului Concurentei, fiind banuite ca s-au inteles ca sa castige licitatiile

Consiliul a efectuat inspectii inopinate la 11 companii participante la procedura de achizitie publica organizata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti – Administratia Strazilor pentru atribuirea acordurilor cadru de lucrari pentru intretinerea si administrarea unor strazi din Capitala. “Avem indicii ca ar exista o intelegere intre companiile inspectate de a participa cu oferte formale la licitatii, fara sa se concureze in mod real. In acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotatie”, a declarat  Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Cazul poate ajunge la Parchetul General

Cele 11 companii sunt Tehnologica Radion (detinuta de Theodor Berna), Euro Construct Trading 98 (patronata de Dan Besciu, Sorin Vulpescu),  Straco Grup (condusa de Vlad Vamesu, Alexandru si Traian Horpos) , Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 (Delta A.C.M. 93 – Florea Diaconu si fratele  pedelistului Stefan Pirpiliu),  Pro Cons XXI (condusa de Florentina Bonciog, fiica directoarei Administratia Strazilor sector 6), RCV Global Group (Naomi Cristina Cristescu si Corneliu Nicolae), Swietelsky Constructii Feroviare, Strabag, Eurovia-Construct International (Cornelia Cazacu), Global Service Proiect si Drum Concept. Contractele suspecte de trucare, incheiate de cele 11 firme cu Primaria Capitalei se ridica la 1,81 miliarde de lei (aproximativ 430 de milioane de euro). Firmele pot fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 4% si 10% din cifra de afaceri de pe ultimul an, daca se dovedeste ca au actionat ca un cartel, intelegandu-se intre ele dinaintea licitatiilor. De asemenea, Consiliul Concurentei poate sesiza Parchetul General.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
530 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger