AcasăNewsConsiliul Concurentei a aprobat fuziunea Bancpost-Alpha Bank

Consiliul Concurentei a aprobat fuziunea Bancpost-Alpha Bank

Alpha Bank a absorbit EFG Eurobank si a devenit a treia banca din Romania, dupa active

Consiliul Concurentei a autorizat absorbtia EFG Eurobank (care controla Bancpost) de catre Alpha Bank. Noua entitate va ocupa locul trei in topul bancilor din Romania.

Alpha Bank a absorbit EFG Eurobank si a devenit a treia banca din Romania, dupa active

Autoritatile romane au stabilit ca fuziunea, in urma careia noua banca se va numi Alpha Eurobank SA, nu denatureaza concurenta pe piata romaneasca. Inainte de fuziune, Alpha Bank Romania si Bancpost ocupau locurile opt, respectiv noua in sistemul bancar romanesc, cu active de 17 miliarde lei, respectiv 13 miliarde lei. Acum, activele totale vor fi de 30 miliarde lei, iar noua banca se va plasa dupa BCR si BRD. Alpha Eurobank va ocupa astfel locul trei in topul bancilor din Romania, indepartand-o de pe ”podium” pe Raiffeisen Bank.

Seful Erste ii da dreptate lui Basescu

Directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, a admis ieri ca reactia presedintelui Traian Basescu fata de bancile straine este justificata. ”Daca sunt presedintele statului, vreau sa am in interior banci care sunt dispuse sa sprijine cresterea economica a tarii”, a apreciat Treichl. Presedintele Basescu a declarat recent ca bancile austriece au obtinut profituri uriase in Romania, iar daca se pregatesc sa o lase nefinantata in plina criza este o lipsa de fair play.

author avatar
Arpad Dobre
378 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger