AcasăNewsConsilierul prezidential Peter Eckstein-Kovacs a demisionat!

Consilierul prezidential Peter Eckstein-Kovacs a demisionat!

Peter Eckstein-Kovacs a demisionat din functia de consilier prezidential pentru minoritati, post pe care-l ocupa din ianuarie 2009.

Motivul este punctul sau de vedere cu privire la proiectul Rosia Montana. El a semnat o petitie prin care Asociatia Transilvania Verde ii cere ministrului Culturii, Kelemen Hunor, sa retraga certificatul de descarcare arheologica, pentru masivul Carnic, de la Rosia Montana.

„Presedintele a acceptat aceasta demisie”

„Am discutat cu presedintele Traian Basescu si l-am anuntat verbal despre demisia mea din functia de consilier prezidential, iar dansul a acceptat aceasta demisie. Luni voi depune in scris demisia la Palatul Cotroceni. Demisia mea are la baza punctul meu de vedere exprimat in legatură cu investitia de la Rosia Montana, care nu coincide cu cea a presedintelui Traian Basescu. Ca si consilier prezidential ar fi trebuit sa sustin initiativele presedintelui, ori in acest caz nu o pot face si de aceea am decis ca cea mai buna solutie este demisia”, a declarat pentru Mediafax, Eckstein Kovacs Peter.

Intentioneaza sa ramana in UDMR, chiar daca nu-i place cianura

Recent, Kovacs a declarat ca nu considera ca pozitiile sale privind Rosia Montana se afla in contractie cu linia UDMR, deoarece formatiunea nu si-a prezentat un punct de vedere, i nu intentioneaza sa plece din Uniune. “Ii inteleg supararea personala (a lui Kelemen Hunor – n.r.). Eu mi-am exprimat un punct de vedere pe un subiect in care UDMR nu are un punct de vedere oficial, deci delictul de opinie nu cred sa existe in UDMR”, a spus el.

In ceea ce priveste afirmatia presedintelui UDMR Kelemen Hunor, potrivit careia Eckstein ar trebui sa decida daca este sau nu membru al formatiunii, consilierul prezidential a afirmat ca este in UDMR de mai mult timp decat Kelemen si, daca liderii Uniunii vor sa-l dea afara pentru declaratiile sale, pot sa o faca, dar el nu intentioneaza sa plece. “Deocamdata sunt membru UDMR, n-am decat sa raman si daca pentru un asa-zis delict de opinie sau pentru ca nu imi place cianura voi fi, stiu eu, dat afara, atunci sa ma dea. Eu sunt in UDMR de mai mult timp decat dl. Kelemen si intentionez sa raman”, a spus Eckstein-Kovacs.

Stire in curs de actualizare!

243 afisari

1 COMENTARIU

  1. dovada crasa de lasitate. nu a suportat infruntarea si a dat bir cu fugitii. nu ma mai mira absolut nimic…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger