AcasăNewsConsilierul lui Oprescu, spaga de 204.000 euro

Consilierul lui Oprescu, spaga de 204.000 euro

Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prins in flagrant in timp ce primea 25.000 de euro. Wiglera fost arestat, ieri, pentru ca a luat mita in total 204.000 de euro, promitand ca va interveni pe langa consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, astfel incat acestia sa voteze aprobarea unor PUZ-uri aferente construirii a trei supermarket-uri.

In urma anchetei declansate de procurori, primarul general Sorin Oprescu a dispus suspendarea din functia de consilier a lui Solomon Wigler

Consilierul primarului general a fost retinut si apoi arestat preventiv, flagrantul fiind organizat chiar in biroul lui Wigler de la etajul 14 din sediul Primariei Capitalei. De altfel, ca urmare a anchetei declansate de procurorii anticoruptie, Solomon Wigler a fost suspendat din functie de catre primarul general Sorin Oprescu.

PUZ-uri pentru trei supermarket-uri Kaufland

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, Solomon Wigler a cerut, in total, 230.000 de euro, unui om de afaceri, pentru ca Primaria Capitalei sa aprobe planurile urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarket-uri in Bucuresti. Surse judiciare sustin ca e vorba despre lantul de magazine Kaufland. Concret, in perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, in calitate de consilier personal al primarului Municipiului Bucuresti, a cerut suma totala de 230.000 euro.

Solomon Wigler

El a primit, in mai multe transe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului General al Municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul CGMB, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora, in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarari. „Aceste hotarari vizau aprobarea unor PUZ-uri  necesare edificarii a trei supermarket-uri pe raza municipiului Bucuresti si acceptarea unei donatii de catre Primaria Municipiului Bucuresti”, arata DNA. Solomon Wigler a primit suma totala de 150.000 euro, in patru transe, respectiv inainte si dupa votarea hotararilor respective. „In acelasi scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a intalnit cu inculpatul Solomon Wigler in biroul acestuia din urma aflat in sediul Primariei municipiului Bucuresti, ocazie cu care acesta din urma l-a asigurat pe martorul denuntator ca, in sedinta Consiliului general al municipiului Bucuresti din ziua respectiva, au fost aprobate atat proiectul de hotarare privind acceptarea donatiei aferenta unuia dintre proiecte, cat si PUZ – ul pentru unul dintre supermarket-uri”, conform DNA. In acest context, consilierul lui Oprescu a convenit cu omul de afaceri ca, in 3 iunie, sa-i dea 25.000 euro, urmand ca diferenta pana la 51.000 euro sa o aduca in saptamana 8-12 iunie. Miercuri seara, Solomon Wigler a fost surprins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea suma de 25.000 euro.

25.000 de euro pentru un sens giratoriu

” Intr-un context separat, la data de 14 noiembrie 2013, inculpatul Wigler Solmon a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe langa primarul general al municipiului Bucuresti, pe langa care a lasat sa creada ca are influenta, in vederea eliberarii unei autorizatii de construire necesare unei solutii de trafic (sens giratoriu), pentru doua supermarket-uri”, potrivit procurorilor anticoruptie.

Avere impresionanta

In ultima declaratie de avere din 2013, postata pe site-ul Primariei Capitalei, Solomon Wigler mentioneaza ca are are doua case in Bucuresti, precum si un apartament in Capitala. Fostul consilier mai detine si un teren intravilan in suprafata de 65.000 de metri patrati in Popesti Leodeni. De asemenea, Wigler are trei autoturisme – un Audi Q5, un BMW X1 si un BMW X320d. In plus, acesta mai detine ceasuri, bijuterii si obiecte de arta in valoare totala de 1,9 milioane de euro. In declaratia de avere, Solomon Wigler mai scrie ca are patru depozite bancare cu peste 233.000 de euro si 33.000 de lei. Venitul anulat incasat in 2012 de la Primaria Capitalei a fost de 34.857 de lei, potrivit declaratiei de avere.

 

author avatar
Andrei Coman
1.194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger