AcasăNewsConsilierul Giugula a facut afaceri cu Omar Hayssam si Daniela Andreescu

Consilierul Giugula a facut afaceri cu Omar Hayssam si Daniela Andreescu

Fostul ofiter de Securitate Doru Giugula poate folosi informatiile obtinute din interiorul Primariei Capitalei impotriva institutiei, in diferite procese

Consilierul PSD Doru Giugula n-a uitat de unde a plecat si face ce stie el mai bine: isi „toarna” colegii pentru a iesi basma curata, incaseaza injuraturi doar ca sa-si pastreze locul caldut de unde dirijeaza afaceri cu bani publici si sufera de „amnezie” atunci cand e vorba sa-si treaca toate casele in declaratia de avere.

Doru Giugula, iesind din primaria protectorului sau, Marian Vanghelie

Securistul Doru-Mihai Giugula, reprezentant PSD in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pare a fi locotenentul perfect. Mereu dedicat grupului, mereu la datorie.

Consilierul l-a ajutat pe teroristul Hayssam (foto) si, mai nou, o reprezinta pe Daniela Andreescu

Vorbeste putin si, mai ales, stie sa incaseze fara comentarii inutile si periculoase. S-a lasat injurat si „scuipat in ureche” vreme de patru ani de fostul primar Traian Basescu, dupa cum singur marturisea intr-o emisiune TV.

Daniela Andreescu

Giugula, membru marcant in partidul lui Victor Ponta, s-a ocupat de eliminarea „elementelor” nedorite, in calitate de presedinte al Consiliului de Integritate Morala din PSD, un fel de filtru etic al principalului partid de guvernamant. Culmea, cel care curata partidul de „buruieni” are cateva pete de notorietate la dosar.

Si-a turnat colegii din Securitate

Doru Giugula a lucrat ca ofiter al Unitatii Speciale de Lupta Antiterorista (USLA) inainte de 1989. Apropiatii sustin ca misiunea lui era una „speciala”: sa-si spioneze colegii de serviciu. De altfel, Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Fostei Securitati a decis ca Doru Giugula a desfasurat actiuni de politie politica si se face vinovat de fals in declaratiile date la alegerea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Verdictul l-a lasat rece pe Giugula, care a replicat plin de dispret ca nu putea fi colaborator al politiei politice atata vreme cat a fost ofiter al securitatii statului. A intarit spinarea si a bagat capul intre umeri in fata dezvaluirilor privind filarea si rapoartele intocmite la adresa colegilor de echipa. In mod surprinzator, nici CNSAS nu a dus pana la capat acuzatiile si nu a dat publicitatii dosarul de securitate al liderului consilierilor PSD din Consiliul Municipal al Primariei Capitalei. Scriptic, toata lumea si-a facut datoria si nimic nu s-a intamplat, iar Giugula a ramas pe meterezele Capitalei, ca sa se ocupe de colegii de partid.

Hayssam si Andreescu, via Teodorescu

La inceputul anului, consilierul Giugula a defilat prin tribunale in calitate de avocat, alaturi de Daniela Andreescu, fost secretar general al Guvernului, demisa pentru combinatii cu spatii RA-APPS. El a reprezentat-o pe fosta sefa de la Guvern  in procesul intentat de aceasta premierului Emil Boc, pentru desfacerea contractului de munca. Totusi, cei doi nu se stiu de la tribunal, ci s-au cunoscut prin intermediul sotului Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu. Relatia cu Aurel Teodorescu  dateaza de pe vremea cand cei doi erau cursanti ai Scolii de la Baneasa. Asemeni lui Doru Giugula, Aurel Teodorescu s-a laudat in stanga si in dreapta cu calitatea de ofiter de securitate si a obtinut functii importante in stat dupa 1989 si afaceri grase, printre care se numara operatiunile de contrabanda “Tigareta II” sau activitatile economice ale lui Omar Hayssam pe teritoriul Romaniei. La randul sau, Doru Giugula le-a facut intrarea fratilor Hayssam la lideri ai PSD si le-a asigurat protectia interna. Gugula mai este cunoscut ca un bun prieten al clanului Camataru si om de baza al gruparii Vanghelie la nivel de Capitala.

Omisiuni in declaratia de avere

Giugula pare a avea mari dificultati in a-si inventaria averea si a o face publica, asa cum ii cere legea. In declaratia de avere depusa anul acesta sunt mentionate cele sase case, tablouri de 100.000 euro si bijuterii de 80.000 euro, precum si un depozit de 40.000 de euro si datorii de 600.000 euro. „Cel mai integru dintre pesedisti” a omis si de aceasta data sa treaca o vila de 540 mp, estimata la un milion de euro, situata in centrul Capitalei, in zona Piata Galati, pe str. Vasile Lascar, cu doua spatii comerciale la parter, un apartament de 125 mp in zona Hotel Intercontinental, plus o casa de vacanta.

S-a incris pe listele ANL

„Fostul” ofiter este inscris pe listele ANL, in vederea repartitiei unei vile cu dobanda  subventionata  si teren gratuit. Pentru ca poate! Doar e un umil social-democrat, in comparatie cu alti lideri. In mod bizar, Agentia Nationala de Integritate se face ca ploua in ceea ce priveste veniturile fabuloase obtinute de Giugula din cabinetul de avocatura, in ciuda faptului ca multi dintre clientii consilierului sunt in litigiu cu autoritatile locale reprezentate de acelasi pesedist.

Incurcate sunt caile… PSD-ului

In tot acest timp, premierul Victor Ponta este concentrat pe lupta cu Traian Basescu, desi nu si-a consolidat pozitia la nivel de filiale ale partidului. Privind in ansamblu, se poate observa cu ochiul liber cum fosti premieri ca Nastase stau dupa gratii la Rahova, iar ofiterii de contact isi plimba nepotii, cum e cazul lui Ristea Priboi. In calitate de presedinte al Consiliului de Integritate Morala al PSD, Giugula cerea public, in urma cu un an, capul lui Robert Negoita, la schimb cu cel al lui Mircea Geoana. Se pregatea de mai bine de un deceniu sa puna mana pe Primaria Sectorului 3, insa n-a apucat, din cauza „lupului” pervers de la RIN Grand Hotel. Mai mult, protectorul lui, Marian Vanghelie, a fost decorat de Traian Basescu, semn ca incurcate sunt caile PSD-ului…

author avatar
Dan Bratu
1.968 afisari

1 COMENTARIU

  1. astia sunt securist0-comunistii ce au furat din greu aceasta tara,si-au bagat mana, de parca tara asta a fost mostenita de tat-su,cred ca trebuie facuta o lista neagra si la prima ocazie aparuta sa fie executati,pt ca justitia e ff blinda cu anumalele rosii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger