AcasăNewsConsilier prezidential, atac la Ponta: "Trebuia facut un exercitiu de bun simt...

Consilier prezidential, atac la Ponta: „Trebuia facut un exercitiu de bun simt economic”

Cosmin Marinescu (sursa foto: romaniatv.net)

Cosmin Marinescu, consilierul pe probleme economice al presedintelui Klaus Iohannis, l-a atacat pe premierul Victor Ponta.

Cosmin Marinescu (sursa foto: romaniatv.net)

Marinescu sustine, printre altele, ca „Guvernul a dat dovada de imprudenta cand a decis sa recurga la un pachet fiscal all inclusive. Inainte trebuia sa aplice masuri compensatorii precum o reducere a cheltuielilor publice”.

Mai mult, conform gandul.info, consilierul lui Iohannis este de parere ca „avem nevoie de un exercitiu de bun simt economic. Inainte de a face pasi serioşi pe unul din cele doua fronturi, impozite versus cheltuieli bugetare, se impune un minim exercitiu corelativ intre acestea. De exemplu, politica fiscala vrea sa duca impozitele in jos, in timp ce politica bugetara vrea sa duca cheltuielile publice in sus. Ceea ce suna a foarfeca fiscal-bugetara, cu efect amplu si direct asupra deficitului bugetar”.

Marinescu da asigurari ca presedintele Klaus Iohannis nu este impotriva Noului Cod Fiscal si a relaxarii fiscale, dar Administratia Prezidentiala cere sa fie calculate riscurile care provin din partea politicii cheltuielilor publice si solicita „prezentarea de catre Guvern a unui plan de reducere a cheltuielilor, ca masuri compensatorii, care trebuiau avute in vedere cu mult inainte, asa cum solicita de altfel si Legea responsabilitatii fiscal-bugetare”.

Va reamintim ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a refuzat sa promulge Noul Cod Fiscal si l-a trimis in Parlament, pentru reexaminare. Se considera ca masurile propuse nu sunt sustenabile pe termen lung si apar o serie de riscuri. Codul Fiscal va fi dezbatut din nou in Parlament, in perioada 24-26 august.

author avatar
Cristi Ionita
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger