AcasăNewsConservatorii, blatisti electorali pe biletul liberalilor

Conservatorii, blatisti electorali pe biletul liberalilor

Obisnuiti cu postura de atarnache pe la formatiunile mari, conservatorii nici nu s-au mai sinchisit sa depuna la tribunal lista cu sustinatorii, chiar daca in felul acesta au pierdut dreptul de a mai candida in 2012.

Liberalii se tem ca asocierea cu un partid “clandestin” ar putea fi speculata de adversari

Dupa ce ani la randul si-au facut intrarea in Parlament pe listele PSD, conservatorii stau acum agatati de liberali, pe care incearca sa-i pagubeasca de cateva functii bunicele. Obraznicie maxima, in contextul in care PC si-a pierdut dreptul de a candida in anul electoral 2012, pentru ca a incalcat Legea partidelor politice. Act normativ care obliga formatiunile sa depuna la Tribunalul Bucuresti, pana in ultima zi a anului preelectoral (31 decembrie 2011 –n.r),  listele cu sustinatori, minimum 25.000. Cum insa partidul fondat de Dan Voiculescu si, chipurile, condus de Daniel Constantin, incape cu totul intr-o garsoniera confort III, cele 25.000 de semnaturi au fost imposibil de strans. Oficial, conservatorii au precizat ca este vorba doar de o “necorelare a Secretariatul General al PC cu programul de lucru al Postei Romane si cu cel al Tribunalului Bucuresti”. In final insa, listele cu pricina se pare ca nu au gasit nici pana astazi calea tribunalului.

Probleme pentru partenerii de alianta

Daca situatia nu pare sa-i tulbure deloc pe conservatori (la ei negocierile nu au legatura cu sustinatorii si procentele, ci doar cu timpii de antena), cei care nu se simt deloc confortabil sunt liberalii. Si asta dupa ce li s-a explicat ca asocierea cu un partid care nu are dreptul sa candideze ar putea fi o arma in mana adversarilor politici. Prin urmare, penelistii intorc acum problema pe toate partile, incercand sa gaseasca o solutie care sa-i puna la adapost de un eventual atac din partea pedelistilor.

Reteta, aplicata si de Becali

Scos si el din carti din acelasi motiv ca si conservatorii, Gigi Becali a apelat la sprijinul lui Corneliu Vadim Tudor, folosind PRM-ul pe post de trambulina electorala. Prin urmare, celebra alianta PRM-PNG este in realitate un mare fas, din moment ce PNG si-a pierdut dreptul de a participa la alegerile din 2012, tot din motiv de semnaturi. Asta nu-l va impiedica insa pe Becali sa candideze linistit, dar sub sigla PRM. Incantat de afacere, Gigi Becali s-a laudat si ca a fost felicitat de sefa pedelistilor bucuresteni, Elena Udrea:  “Mi-a spus ca este o miscare buna”. Normal, pentru ca altfel ramaneai de caruta si nu pupai candidatura!

author avatar
National
661 afisari

6 COMENTARII

  1. PC nu este PNG sau UDMR. Oricum, exista alianta intre PC si PNL – ACD – dinainte de uniunea cu PSD.

  2. Din cunostinte mele stiu ca exista o alianta intre PC si PNL care se numeste Aliata de Centru Dreapta. Nu cred ca exista probleme intre cele doua partide.

  3. sa fim seriosi e vorba de o neintelegere PC s-a aliat cu PNL din motive politice nu organizatorice. pt semnaturi PC s-ar putea alia cu orice partid nu avea nevoie neaparat de PNL

  4. Cei de la PC au oameni competenti. Tineri care s-au remarcat in domeniile in care activeaza. Voiculescu, a strans in jurul lui numai persoane de calitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger