AcasăNewsConservarea patrimoniului cultural de la Rosia Montana

Conservarea patrimoniului cultural de la Rosia Montana

Grupul Independent pentru Monitorizarea Patrimoniului Cultural din Rosia Montana a hotarat, recent, ca o conservare eficienta a intregului patrimoniu din zona nu poate fi facuta decat in conditiile unei dezvoltari economice serioase, ceea ce presupune o abordare durabila, moderna si responsabila fata de patrimoniu.

Tinand cont de faptul ca vocatia localitatii este una miniera, autoritatile judetene din Alba pun accentul, in mod special, pe pastrarea legaturilor cu zona inconjuratoare, prin construirea de drumuri alternative celor afectate de exploatare, a drumurilor de acces la monumentele deja conservate, precum si pe instituirea de zone de protectie in jurul obiectivelor de patrimoniu.

author avatar
Valentin Boeru
220 afisari

3 COMENTARII

  1. Exploatarea e sigura lor sansa. In Rosia Montana se practica mineritul de cand este atestata istoric, ce vor mai mult toti cei care se opun proiectului > Oamenii asta stiu sa faca!

  2. Perfect deacord, investitori nu se gasesc pentru alte zone mai dezvoltate din tara, iar statul nu a investit in niste zona proetjate unesco, asta ma face sa fiu destul de sigur ca nu ar investi in Rosia Montana. Singura lor sansa asta e

  3. Au o singura sansa, dar daca toate organizatiile o sa continue cu procese si statul cu intarzierea aprobarilor o sa aibe fix 0 sanse…daca se intampla asta toate ong-urile ar trebuii sa se felicite intre ele, au mai distrus o localitate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger