AcasăNewsConserva cu excremente de urs, „autentic secuiești”, de vânzare într-un magazin din...

Conserva cu excremente de urs, „autentic secuiești”, de vânzare într-un magazin din Covasna. De ce ANPC nu poate s-o retragă de la raft

conservaConserva cu excremente de urs, „autentic secuiești”, de vânzare într-un magazin din Covasna. De ce ANPC nu poate s-o retragă de la raft / foto: weradio.ro

O conservă cu „urme de urs” se află la vânzare într-un magazin din România. Produsul are 30 de grame de conținut, iar firma producătoare garantează că excrementele animalului sălbatic sunt autentic-secuiești.

Eticheta de pe conservă arată faptul că produsul conține 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanți, vegan”, iar nedeschis, își păstrează calitatea pe termen nelimitat. În schimb, după deschidere, trebuie „folosit” în termen de 22 de ore.

Conserva de 30 g costă 40 lei

Produsul nu poate fi oprit de la comercializare pentru că nu este pentru consumul uman, așa cum este specificat și pe etichetă. Ambalajul conţine şi un avertisment potrivit căruia produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor.

„Se vinde la noi în județ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör și chipsurile cu aceeași denumire. Am înțeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicație”, a declarat comisarul-șef adjunct al OPC Covasna, Mircea Diacon.

Produsul nu este tocmai ieftin. Conserva cu excremente de urs costă nu mai puțin de 40 lei. „Nu ştiu ce utilitate poate să aibă, decât, poate, dacă vrei să faci o farsă cuiva”, a explicat comisarul-şef adjunct al OPC Covasna, pentru presa locală.

author avatar
Andreea Vlad
659 afisari

4 COMENTARII

  1. Da’ ” conserva ” saseasca de cca. 100 de Kg. pe care ati votat-o va place ? Asa ca suvenir,ca nici aia nu e pt. ” consum „,e doar pt. plimbari si protocoale,covoare rosii,fanfare si forfecute pt. inaugrari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger