AcasăNewsConsemn la frontieră pentru o mamă și un copil de doi ani...

Consemn la frontieră pentru o mamă și un copil de doi ani dispăruți

Femeia dispărută s-ar putea îndrepta către Mangalia, unde locuiește tatăl copiilor

Poliția a intrat în alertă maximă după ce o tânără mamă împreună cu copilul de doi ani au dispărut de duminică. Riscul îl reprezintă faptul că mama are probleme psihice, iar viața copilului este pusă în pericol. Polițiștii i-au refăcut traseul cu ajutorul camerelor de luat vederi și, în urma unui apel la 112, au reușit să afle că s-a urcat într-un tren spre București, de acolo pierzându-i-se urma.

Femeia dispărută s ar putea îndrepta către Mangalia unde locuiește tatăl copiilor

Arsene Ana Maria, în vârstă de 27 de ani, din comuna prahoveană |Cocorăștii Mislii, a plecat duminică dimineață, împreună cu fiul său, de doi ani, spre Biserica Mălăiești și nu s-a mai întors. Dispariția a fost anunțată duminică seara, de către mama sa, Poliția județeană intrând, din acel moment, în alertă maximă. Reprezentanții Primăriei Cocorăștii Mislii ne spun că femeia are probleme de discernământ și că nu este capabilă să ia decizii majore. Aceasta a mai fost plecată de acasă, dar niciodată cu copilul. ”Avea probleme de debilitate, a mai fost plecată, se întorcea. Am discutat cu ea săptămâna trecută și încercam noi să o ajutăm să meargă la Valea Plopului cu copilul, chiar luasem legătura cu părintele de la noi. Are doi copii cu cineva de la Mangalia. Pe primul i l-a crescut mama sa, care a vrut să-l ia în plasament, dar nu s-a putut pentru locuiau foarte mulți într-o singură cameră. Faptul că este cu copilul plecată este destul de grav”, ne spune Elena Ilie, secretar al Primăriei Cocorăștii Mislii. Reprezentanții IJP Prahova susțin că femeia și copilul au fost dați în consemn la frontieră, în urmărire generală la Poliția TF, cât și la toate inspectoratele din țară. ”Au fost vizionate imaginile de pe camerele de luat vederi din zonă să vedem când a plecat și se pare că s-ar fi urcat într-un microbuz cu destinația Ploiești.

Efectul Caracal sute de taximetriști de ocazie au rămas fără plăcuțe de înmatriculare

După ce am dat către presă alerta de dispariție, am primit un apel la 112 prin care o femeie susținea că a văzut-o în Gara de Vest și că s-ar fi urcat într-un tren cu destinația București. Femeia dispărută nu are telefon”, ne-a declarat Oana Burghez, purtător de cuvânt al IJP Prahova. Femeia dată în urmărire are 1,65 metri înălțime, aproximativ 50 kg, constituție atletică, ochii albaștri, părul blond, fără tatuaje, și are ca particularitate în vorbire faptul că se bâlbâlie. La momentul plecării, aceasta era îmbrăcată cu o bluză de trening bleu-marin cu glugă, o fustă de culoare albă până la genunchi, adidași de culoare negru cu portocaliu, iar în spate avea un rucsac roșu de dimensiuni mici. De asemenea, aceasta transporta minorul într-un cărucior de culoare albastră, fiul acesteia fiind îmbracat la acel moment cu o geacă de culoare bleu-marin, pantaloni lungi de culoare bleu-marin, și sandale verzi din material plastic.

A început vânătoarea taximetriștilor de ocazie

În ultimele patru zile, în cadrul acțiunilor pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, la nivel național, polițiștii au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați”. Polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni . De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la O.U.G. nr. 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 la O.U.G nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative. Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare. În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
556 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger