AcasăNewsCongresul europenilor socialisti, mutat de la Bucuresti la Bruxelles

Congresul europenilor socialisti, mutat de la Bucuresti la Bruxelles

(foto: pes.eu)

Congresul europenilor socialisti ar putea fi mutat de la Bucuresti la Bruxelles, politicienii straini temandu-se de controverselor iscate de Victor Ponta.

(foto: pes.eu)

Programat inca de anul trecut sa se desfasoare la Bucuresti, Congresul europenilor socialisti, care va avea loc in zilele de 28 si 29 noiembrie, ar putea fi mutat la Bruxelles, politicienii straini dorind sa nu fie implicati in controversele de la nivel european privitoare la actiunille lui Victor Ponta.

Decizia ar putea fi luata la propunerea Partidului Socialist European (PSE), ai caror membri sunt ingrijorati de nivelul la care democratia din Romania se afla de cand Victor Ponta se afla in fruntea Guvernului.

„Nu a fost luata inca nicio decizie, dar exista sentimentul ca congresul de la Bucuresti va fi mutat la Bruxelles”, a declarat o sursa din cadrul europenilor socialisti pentru EurActiv.

Conform sursei „doar cativa lideri” socialisti si-au anuntat pana in acest moment prezenta la congresul din Bucuresti, restul avand ezitari la gandul ca acesta va fi gazduit de Victor Ponta.

Decizia ca congresul europenilor socialisti a fost luat in 2011, cand Victor Ponta se afla in opozitie, atunci politicienii hotarand ca aceasta intalnire ar reprezenta o imbunatatire a imaginii PSD inaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc in toamna, in Romania.

Intre timp insa Victor Ponta a sosit la putere dupa ce guvernul de centru-dreapta al lui Mihai Razvan Ungureanu a fost demis pe 27 aprilie, in urma unei motiuni de cenzura. […] De atunci Romania a fost marcata de o lupta intre presedintele de centru – dreapta Traian Basescu si USL care dorea sa capete control asupra justitiei, Curtii Constitutionale si a mass – mediei care acuza ca se doreste destabilizarea democratiei si a statului de drept”, prezinta EurActiv posibilele motive pentru care e doreste mutarea congresului europenilor socialisti.

author avatar
Ionut Zgimbau
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger