AcasăNewsCongresmenii americani avertizeaza: Viitorul 11 Septembrie se pregateste in Irak

Congresmenii americani avertizeaza: Viitorul 11 Septembrie se pregateste in Irak

Cosmarul din 11 septembrie poate lovi din nou , sub alt nume: SIIL

Congresmeni republicani si inalti responsabili militari au dezbatut, la CNN,   diferitele optiuni ale administratiei Obama pentru a impiedica avansul jihadistilor in Irak. Senatorul Lindsey Graham,  favorabil pentru inceperea atacurilor aeriene, a facut un apel catre Washington ”pentru actiune”. ” Combinate, Irakul si Siria vor fi zonele de pregatire ale viitorului 11Septembrie, daca nu facem nimic”.

Cosmarul din 11 septembrie poate lovi din nou , sub alt nume: SIIL

”Grupurile care detin controlul pe teritoriul irakian sunt aceleasi care ocupa teren in Siria. Instabilitatea economica generata de degringolada din Irak va afecta pretul benzinei si reconstructia economica pe care am inceput-o”, a declarat Graham la CNN. El a adaugat ca a cerut demiterea premierului irakian Nouri al-Maliki si angajamentul direct al Washington-ului si al Iranului pentru oprirea jihadistilor gruparii Statul Islamic in Iran si Levant (SIIL) , potrivit Le Point. SIIL controleaza de trei zile orasele Mossul si Tikrit dar si sectoare din provinciile Diyala si Kirkuk.

Cea mai bogata organizatie terorista

Generalul (r)  Peter Chiarelli,  fost comandant in Irak, a declarat ca jihadistii SIIL ”au devenit cea mai bogata organizatie terorista din lume. Acum, ca au pus mana si pe Mossul, sunt extrem de ingrijorat ”, a spus militarul.  Presedintele  Obama a aratat ca studiaza ”optiuni pentru sustinerea fortelor de securitate irakiene”. In timp ce portavionul USS George H.W. Bush  pornea spre Golful Persic,  Michael McCaul, un alt republican  s-a opus oricarei actiuni militare.  ”Este necesara gasirea unei solutii politice care sa-i implice pe suniti, siiti si pe kurzii din Irak. ”Fara cooperarea lor impotriva extremistilor, nu vom face nimic.” ”Intrarea SIIL in SUA si in Europa reprezinta cea mai mare amenintare la ora actuala”, a declarat congresmanul.

author avatar
Tudor Borcea
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger