AcasăNewsUPDATE: Congres PSD. Andronescu si Banicioiu au parasit nemultumiti sala. DECLARATII

UPDATE: Congres PSD. Andronescu si Banicioiu au parasit nemultumiti sala. DECLARATII

Senatorii au ridicat imunitatea colegilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu

Dupa cateva ore in care discursurile s-au derulat unul dupa altul, la Congres PSD s-a luat o pauza. Si asta in conditiile in care doar unul dintre cei trei aspiranti la functia de presedinte executiv, in speta premierul Dancila, apucase sa vorbeasca la tribuna, nu si ceilalti doi contracandidati la acest fotoliu.

UPDATE: In conditiile in care se astepta un anunt de la tribuna privind decizia pe care aveau sa o ia, mai exact cine avea sa ii cedeze celuilalt sansa de a ramane in cursa pentru numarul 2 in PSD, Andronescu si Banicioiu au parasit sala in care se desfasura Congresul cat se poate de nemultumiti si fara sa mai ia cuvantul in fata delegatilor. „Imi pare rau, imi pregatisem un discurs care era centrat catre oameni”, a transmis, in prima faza Ecaterina Andronescu.

La randul sau, social-democratul care a ocupat, la un moment dat, fotoliul de ministru al Sanatatii, a acuzat faptul ca votul ar fi inceput, de fapt, mai devreme decat se credea – si anume in jur de ora 16. Si a dezvaluit ca ar fi urmat sa fie el cel care avea sa se retraga. „Votul a inceput de la 1 jumate (…) inteleg ca era toata schema ca sa nu apucam noi sa vorbim, sa nu stie lumea ca se retrage unul pentru celalalt (…) Am vrut sa-i cedez candidatura mea dnei Andronescu (…) imi pare rau ca s-a ajuns la asa ceva, niciodata in PSD nu a fost o astfel de situatie”, a sustinut Banicioiu.

Totodata, deputatul social-democrat nu a trecut cu vederea discursurile lui Dragnea si Dancila – facand referire la faptul ca ar fi fost o „repetitie de mai multe ore a programului de guvernare”. „Nu acesta este PSD-ul (…) PSD-ul este un partid cu oameni seriosi, deocamdata, au imprumutat niste colegi de-i nostri niste practici PDL-iste„, a sunat explicatia lui Banicioiu.

Mai mult, Ecaterina Andronescu a punctat inca un lucru: „mi s-a parut absolut umilitor ca dupa 22 de ani de activitate in PSD (…) sa fiu in situatia sa cer cu mana intinsa sa mi se accepte candidatura„.

––––––––

Pe durata pauzei,  s-au confirmat, practic, zvonurile aparute pe surse, in ultimele ore, si anume ca va exista o retragere din cursa pentru functia de presedinte executiv al PSD-ului. A spus-o, cu subiect si predicat, fostul ministru al Sanatatii: „noi suntem oameni seriosi si stim foarte bine ce avem de facut pentru cei pe care ii reprezentam (…) va candida doar unul (…) ne-am facut o strategie foarte buna”.

Ramane de vazut cand anume va fi facut anuntul si care dintre cei doi social-democrati va ramane in cursa pentru a doua functie ca importanta in cadrul formatiunii social-democrate.

author avatar
Cristina Stefan
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger