AcasăNewsConfruntări violente la tradiționala bătaie de la Ruginoasa! Un jandarm a ajuns...

Confruntări violente la tradiționala bătaie de la Ruginoasa! Un jandarm a ajuns la spital – VIDEO

bataieConfruntări violente la tradiționala bătaie de la Ruginoasa! Un jandarm a ajuns la spital - VIDEO

Tradiționala bătaie de la Ruginoasa, care are loc în ajun de Anul Nou, a fost oprită cu jandarmii și poliția. Peste 150 de oameni ai legii i-au împiedicat pe participanții înarmați cu ciomege să se confrunte.

Chiar dacă li s-a spus că nu se vor confrunta și că riscă inclusiv să fie condamnați pentru eventualele violențe, sătenii tot s-au pregătit.

Un jandarm a ajuns la spital, vineri, după ce a fost lovit de un participant. Militarul făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Rugionasa, satul Bugioaia Vale.

Potrivit Jandarmeriei, a fost lovit cu pumnul în față de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradițională din localitate.

Agresorul jandarmului a fost reținut

După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat și dus la poliție. Jandarmul a fost transportat la Spitalul Pașcani pentru continuarea investigațiilor.

„În afară de acest incident, până la această oră, nu au existat alte evenimente care să reclame intervenția forțelor de ordine prezente la fața locului. Susținem păstrarea obiceiurilor tradiționale, dar nu vom permite manifestări care să pună în pericol siguranța participanților. Facem apel la toți cei care aleg să participe la acest eveniment tradițional să respecte recomandările forțelor de ordine”, transmite Jandarmeria.

Tradiția, veche de sute de ani, a fost oprită de autorități acum 8 ani, după ce 5 persoane au fost rănite și dintre ele un adolescent de 17 a stat în comă 14 zile și a rămas paralizat.

author avatar
Andreea Vlad
492 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger