AcasăNewsConflict România - Bulgaria din cauza conaţionalilor care trăiesc lângă oraşul Ruse

Conflict România – Bulgaria din cauza conaţionalilor care trăiesc lângă oraşul Ruse

miriste poluareConflict România - Bulgaria din cauza conaţionalilor care trăiesc lângă oraşul Ruse

Românii se fac vinovaţi de poluarea oraşului Ruse. Cel puţin aşa acuză ministrul bulgar al Mediului. Oficialul bulgar a ridicat problema poluării aerului în orașul Ruse, cauzată de arderea miriștilor din toamnă de către români.

În replică, ministrul Barna a spus că arderea miriștilor era interzisă prin lege în România, dar deși această activitate a fost incriminată, ea continuă încă să se practice.

Vinovaţii, urmăriţi prin satelit

Ministrul român al Mediului, Tanczos Barna, i-a mai transmis oficialului bulgar că România caută modalități de stopare a acestor activități ilegale, inclusiv prin urmărirea lor prin satelit, precum și prin măsuri restrictive împotriva fermierilor.

Cei doi miniștri au făcut schimb de propuneri de cooperare comună în alte sfere legate de mediu și climă, precum implementarea de bune practici pentru prevenirea defrișărilor, cu care se confruntă România de-a lungul malului nordic al Dunării.

De asemenea, şi maghiarii au acuzat că vecinii români poluează Ungaria prin aruncarea în râurile comune a tone de deșeuri.

author avatar
Andrei Ștefan
686 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger