AcasăNewsConflict în interiorul Bisericii! ÎPS Teodosie i-a atacat soţia lui Bănescu: "A...

Conflict în interiorul Bisericii! ÎPS Teodosie i-a atacat soţia lui Bănescu: „A fost categoric împotriva religiei”

ips teodosieÎPS Teodosie, reacţie tranşantă după propunerea intelectualilor cu reunificarea Bisericilor pentru sărbătorirea Paştelui

IPS Teodosie i-a dat replica purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, în dezbaterea privind celebrarea Paștelui în același timp de către bisericile Ortodoxă și Catolică.

IPS Teodosie îl califică pe Bănescu drept „un om vrednic de compătimire, care are nevoie de rugăciune”: „Cred că este un accident în viața lui, în mintea lui”.

I-a criticat soţia

IPS Teodosie a făcut aceste declarații vineri, întrebat de jurnaliști despre atacurile purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, el susținând că Bănescu „nu se roagă și vorbește chiar împotriva bisericii”.

Este un om vrednic de compătimire, care are nevoie de rugăciune. El nu se roagă, de aceea vorbește chiar împotriva bisericii, nu reprezintă biserica și îmi pare rău. Într-o vreme venea foarte des la noi, la Simpozioane și arăta foarte familiar, așa a fost și în facultate.

Cred că este un accident în viața lui, în mintea lui. Are a doua soție care a fost categoric împotriva religiei și atunci ce să aștepți dintr-o atmosferă de familie foarte controversată? Dumnezeu să-l ajute, ne rugăm pentru el. Nu există anomalii.

Calendarele sunt stabilite de bisericile autocefale, nu de mine. Nu vorbesc împotriva bisericii niciodată, dar vorbesc împotriva minciunii. Doamne ajută!”, a spus IPS Teodosie.

A numărat „scheletele din dulap”

Bănescu l-a criticat voalat pe Teodosie și în urmă cu două zile, când a spus că acesta trebuie ”să ascundă cât mai puține schelete în dulap, să recunoască onest elefantul strecurat în cameră și caii troieni din discursul public ideologizat; să nu contrazică niciodată realitatea, să nu se certe cu evidența, evitând astfel ipostaza jenantă a antipaticului și recidivistului personaj Gică Contra.

Reamintim că fostul ministru de Externe Teodor Baconschi și profesorul Adrian Papahagi de la UBB au propus ca BOR să celebreze Paștele odată cu catolicii și protestanții. De aici a pornit valul reacţiilor din societate şi din Biserică.

author avatar
Andrei Ștefan
908 afisari

33 COMENTARII

  1. RELIGIA E IMPOSIBIL DE IMPACAT CU ARITMETICA…..PTR CA 2+2=4 NU SE MAI APLICA…….DACA PUI ZECE POPI SA NUMERE DE LA ZERO LA 365….O SA AI ZECE CALENDARE…ZECE RELIGII…ZECE FELURI DE PASTE…///////DAR MIZA NU E ARITMETICA……..E DOMINATIA ASUPRA OILOR….VEZI LEGENDA BUCURESTIULUI CEI TREI CIOBANI
    ////PROBLEMA ESTE CA NE MANCAM INTRE NOI CA PROSTII…SI DUSMANUL SE BUCURA….DIVIDE ET IMPERA…..AZI NE BATEM CU RUSIII….MAINE CU UNGURII….SI UITE-ASA NE IA DRACU

  2. https://www.activenews.ro/stiri/SCANDALUL-CALISTRAT.-Un-preot-cere-demiterea-lui-Vasile-Banescu-din-functia-de-purtator-de-cuvant-al-Patriarhiei-ESTE-SLUJITORUL-GLOBALISMULUI-si-AL-CORECTITUDINII-POLITICE-NU-AL-LUI-HRISTOS-177504

    Vasile Bănescu, încă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, în ciuda numeroasele sale abuzuri în funcție, între care susținerea vaccinării Covid din postura de „reprezentat al BOR” – după cum titra presa mituită de Guvern -, cu un ser experimental dezvoltat din fetuși umani, cauzator de reacții adverse grave, între care și moartea.

  3. & Muncă dificilă cu imaginea celor pentru care lucrează, ca intelectual al religiei, ?

  4. Ba kuroi care rimeaza cu puroi, sa pasca iarba crescuta peste tine ,sa fie satule de asa prolific care se baga peste tot. De ce il ataca acest individ pe Teodosie daca e in asa situatie?

  5. @ (‘ ‘Extraordinar marketing’ ‘) , deocamdată, în , ‘ ‘suplimentare’ ‘ , la , ‘ ‘bătăliile ‘ ‘ , ‘ ‘războinicilor’ ‘, ?

  6. @ Cei care fac imagine publică prin SUA, Israel, Franța, Germania, alte țări democratice, sunt persoane deosebit de vizibile, cu rcunoaștere publică și susținere, care obțin contracte pentru activitatea lor, ?

  7. @ „Marketig”, ca la catolici, Bănescu, Papahagi, Baconschi, pe la Marea Neagră, ? „Descălecători” „vaporeni” , ?

  8. & Bănescu, Papahagi, Baconschi, Paleologu , ? Pare și un fel de, „ghicitoare”, cu fotbal și cu accidentați, ? Sa anunțat și că Alibec nu joacă cu „Clujul lui Papahagi”, ?

  9. & S-a răstit Hagi la Borza după înlocuire, Bănescu așteaptă beneficii de la marketing cu imaginea publică la BOR, Alibec e anunțat ,,indisponibil” , ?

  10. baconschi o terminat cu pasiunea pt. pusy cat udrea lenuta, alegeri de furat nu mai sunt prin diaspora, basescu a devenit o umbra si nu-l mai satisface,… cam mare plictiseala, asa ca s-a apucat de bagat zâzanie printre teologi, el fiind un fin cunoscator, desigur.
    si pentru ca parerologul sa nu fie singurul penibil, s-a asociat in parere cu alt mare ganditor din prepuțul gandirii:papahagi.
    care papă mai mult, nu stim… dar amandoi, suferind dupa papism si fiind sub pulpana lui sarsaila, cauta publicitate cu orice pret.
    pe de alta parte, simpatizantul de papistasi, banescu, din prea multa plictiseala pe la Patriarhie, a decis sa se bage si el in troaca ca unde-s doi purcei, merge si-al treilea si poate se baga si danca sa fie desertaciunea in grup.
    or terminat de facut de toate-n viata si le-o mai ramas de modificat data Sfintelor Pasti si de băgat zâzanie intre episcopi.
    in toata incalceala asta, PF Daniel, DE CE nu pune ordine-n dezordinea creata in mod viclean si cu intentie?
    unde este PF Daniel? ca dupa cum pare, a ajuns Patriarhul României subordonat unui purtător de palavre. DE CE?
    ia demisia de urgenta, banescu! si pus un preot sau diacon vrednic si cu chemare de la Dumnezeu, nu cu trimitere de la papistasi!

  11. Pe acest ateu Banescu nu-l dă nimeni afară din functia de purtător de cuvînt alBOR,oare cine l-a angajat pt.ca nu are nici-o legatura cu ortodoxismul.

  12. B.O.R este o corporatie
    si in consiliul de conducere intra si „civili”…..

    tocmai ne gandeam:
    -ce mai face lt. colonel Turcescu,
    a fost avansat in grad sau numai promovat in functie????

  13. Bazile Vanescu pare securist sorosist.Oricum pare personalizate schizoidă.Nu poti sa pracrici ceva care critici….decat daca ai personalitate dubla.

  14. Teodosie??? O lepra!!! Un infractor (nu uitati dosarele cu banii de la APIA). Un denigrator! Un calomniator si un colaborator al securitatii! Mai are si alte calitati, dar mai tarziu….

  15. & Maxim negociază în Turcia, Hagi și Gică Popescu anunță un meci cu legendele de la Galatasaray, la care Dan Petrescu nu a fost „convocat” , ? Fotbaliștii profesioniști și organizatorii așteaptă bani de la stat să joace fotbal, deși sunt organizați ca cluburi de drept privat, un fel de subvenții pentru UEFA și FIFA care sunt deținătorii de drepturi pentru domeniu, CSA Steaua vrea în Liga Întâi, Consiliul Concurenței având reglementări specifice despre subvenționarea activităților din sectorul public și alte subvenții din bani publici și europeni, cluburile de fotbal funcționând ca activități economice, ?

  16. Ce legatura are un functionaras cu biserica? Cum isi permite un trepadus sa atace un inalt ierarh al bisericii ortodoxe romane? Ce e curios ca Prea fericitul inca il mai tine in functie.De ce?

  17. care o fi înaltul prelat din BOR, care i-a dat ordin lui bănescu să se întoarcă împotriva canoanelor Bisericii Ortodoxe şi să iniţieze penetrarea şi înlocuirea ortodoxismului cu satanismul ( 1. unificarea datei sărbătoririi Paştelui; 2. unificarea bisericilor ortodoxă şi catolică, sub conducerea papei, de fapt a luteranilor; 3. trecerea la crislam; 4. biserica satanei…)

  18. Despre Pasti.
    Pai logic ca nu ai cum sa faci odata cu evreii mai ales ca evreii nu sacrificau oameni de Pasti ci doar miei. Aia ca tu calculezi astronomic matematic i iar un fason ca poate cadea lunea miercurea sau aiurea dar doar o data la 7 ani sambata-duminica.

  19. Despre ecumenism pascal.
    Se poate gasi o forma comuna ca la Craciun de a face Pastele la aceiasi data. Parerea mea e ca Mantuitorul a Inviat in a doua Duminica din Prier. E atat de simplu daca evreii o fac prima noi a doua da nu vrea Papa. Nu noi ne ducem spre Papa ci Papa vine spre Lumina Sfanta. Asta nu schimba nimic decat o mica unitate in diversitatea crestina la o anumita data, dar ne face mult mai puternici.

  20. Despre barfe.
    Cel mai bine sa taci mai ales cand te chemi IPS dar si daca esti un purtator. Reprezinti altceva nu reprezinti ulita sau Tv Monden, ci reprezinti pe cea mai mare putere din Univers. In cadrul consiliului BOR, e acolo te poti manifesta e casa ta.

  21. A, am uitat.
    Referitor la Pastile.
    In anii temeliei noastre pana la anii 300 crestinii se împărtășeau zilnic se spovedeau zilnic si celebrau si Pastile zilnic pt ca maine nu se stia daca mai apuci…

  22. & Sagrada Familia s-a construit în mai multe generații, efort financiar cu Catedrala, ?

  23. ce atac? care conflict? IPS îi compatimeste si se roaga pt. mantuirea lor, iar ei... o tin mortis cu cerbicia.

    daca apare vreun IPS care sa spuna vreun adevar sau sa marturiseasca Adevarul… propaganda-i gata isterizata, iar IPS-ul e acuzat ca ataca… ba pe una, ba pe altul.
    $$purcata $$ecta o mai devenit ma$$oneria asta luciferica. era si inainte veninoa$$a, dar din 2020 a devenit $$purcata si la vedere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger