AcasăNewsConferinta la Primaria Sectorului 1 vizand trei proiecte cu finantare europeana

Conferinta la Primaria Sectorului 1 vizand trei proiecte cu finantare europeana

 

 

Primaria Sectorului 1 a marcat luni, 18 decembrie, printr-o conferinta de presa comuna, inchiderea perioadei de sustenabilitate pentru proiectele cu finantare europeana ”Green Culture”, “Oameni de piatra” si „Bucurestiul te vrea in tenesi”.

Cele trei proiecte amintite au avut ca obiectiv cresterea gradului de vizibilitate pentru o serie de elemente de patrimoniu cultural aflate pe teritoriul acestei zone administrative, dupa cum urmeaza: ”Green Culture” (Observatorul astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Muzeul de arheologie “Vasile Parvan”, „Colegiul National Sf. Sava” – cea mai veche scoala romaneasca – si „Pasajul Victoria”), „Oameni de piatra” – promoveaza cateva monumente ce evoca personalitati remarcabile (statuile lui Alexandru Lahovary, Barbu Stefanescu Delavrancea, Vladimir Ghica, Nicolae Iorga, Iuliu Maniu, I.C.Bratianu si Generalul Charles De Gaulle) si ”Bucurestiul te vrea in tenesi” (Parcul Herastru, Aleea Cariatidelor si Muzeul Satului).

Prezenta la eveniment, Daniela Popa, Viceprimarul Sectorului 1, a subliniat valoarea istorica si artistica a obiectivelor promovate, iar managerii de proiect au punctat eforturile echipelor implicate, activitatile desfasurate si obiectivele indeplinite.

Principiul sustenabilitatii se refera la faptul ca proiectele trebuie sa demonstreze capacitatea lor de a se sustine in timp si dupa acordarea finantarii; administratia locala din Banu Manta Nr. 9 a asigurat resursele financiare si institutionale necesare promovarii obiectivelor turistice din proiecte prin realizarea de materiale informative.

author avatar
National
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger