AcasăNewsConferinta de pace Geneva II a inceput cu un razboi

Conferinta de pace Geneva II a inceput cu un razboi

Mouallem, atentionat de cinci ori ca a depasit timpul, nu s-a oprit din acuzatii asupra tuturor

Aflati pentru prima data fata in fata dupa trei ani de razboi, reprezentantii regimului Assad si cei ai opozitiei siriene au profitat de ocazie si si-au sarit la gat.

Seful diplomatiei siriene, Walid Mouallem, i-a acuzat pe toti cei prezenti, cap-coada, pe unii ca sunt tradatori, agenti in solda Israelului, pe ceilalti ca sponsorizeaza terorismul.

Raportul despre atrocitatile din inchisori i-a scos din minti

Mouallem, atentionat de cinci ori ca a depasit timpul, nu s-a oprit din acuzatii asupra tuturor

Delegatia regimului Assad a venit la Montreux, in Elvetia, unde a debutat Conferinta de pace, deja cu capsa pusa in urma dezvaluirilor despre atrocitatile petrecute in inchisorile securitatii, facute de experti internationali in crime impotriva umanitatii. Departamentul american de Stat a declarat ca Bashar al-Assad nu poate sa fie luat in discutie pentru un guvern de tranzitie, fie si numai in baza acestui raport. Assad a catalogat fotografiile ca fiind falsuri. 55.000 de fotografii? In apararea regimului, Mouallem s-a lansat intr-un atac la adresa mai tuturor tarilor prezente, acuzandu-le ca sponsorizeaza terorismul din Siria. Pe opozantii sirieni, Mouallem i-a facut tradatori, „agenti in slujba Israelului”. La randul lui, presedintele Coalitiei Nationale Siriene, Ahmad Jarba, a cerut inlaturarea lui Bashar de la putere si condamnarea lui si a criminalilor lui la Haga.

Deciziile din spatele „cortinei”

John Kerry a condamnat discursul neproductiv al lui Walid Mouallem

Desi secretarul general al ONU, Ban KI-moon, a retras, luni seara, invitatia trimisa Iranului de a participa la conferinta, o delegatie a sosit in secret, marti seara, in Elvetia, cazandu-se la un hotel de la periferia orasului Montreux. Aceasta participare „neoficiala” este in acord cu declaratia lui John Kerry, care acceptase ca Iranul sa „asiste de pe margine”. Intr-o convorbire telefonica intre Obama si Putin, marti seara, s-a convenit ca obiectivul de atins la Geneva II este „deschiderea unui numar limitat de coridoare umanitare, ceea ce presupune incetarea focului pe alocuri”. Restul ramane pe alta data.

author avatar
Adina Mutar
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger